İsmail Kartal dediğini yaptı

Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa’da farklı skor alarak yenildi. Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş, Ankaragücü’ne konuk oldu. Beşiktaş yeni başkanını seçmesinin ardından ilk maçına çıktı. Kartal, Ankaragücü’yle 1 - 1 berabere kaldı.

Fenerbahçe, Avrupa’da oynadığı son maçında 6 -1 yenildi. Fenerbahçe, Süper Lig’in 14. haftasında Sivasspor’u ağırladı. Fred’in yokluğunda düşüş yaşayan sarı lacivertliler, Fred’in ilk 11 de başlamasının ardından farkını hissettirdi. Fenerbahçe, Sivasspor’u evinde 4 -1 yendi. Kanarya liderliğini korumaya devam etti.

DERBİ

Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe arasında beklenen derbi oynanacak.

Beşiktaş için işler biraz daha zor görünüyor. Yeni hoca, yeni başkan derken kadrodaki olumsuzluklarla birlikte bu maç Beşiktaş’ın Süper Lig’deki gidişatını belirleyecek. Lig’in başından beri Beşiktaş istikrar tutturamadı. Avrupa’daki kötü gidişatının ardından derbi galibiyeti nefes olabilir. Beşiktaş, kazandığı takdirde yeniden ligde iddiasını sürdürür. Rıza Çalımbay, Fenerbahçe -Sivasspor maçını protokol koltuğundan takip etti.

İsmail Kartal dediğini yaptı - Resim : 1

Fenerbahçe kötü gidişatına Fred’in dönmesiyle dur dedi.

Fred takımın beyni olduğunu, sakatlandığında Fenerbahçe’nin kötü gidişatında görüldü. Art arda yenilgiler alan sarı lacivertlilerin ilacı Fred, döndüğü ilk maçında takımına galibiyet sevincini yaşattı. Fred'in yokluğunda Fenerbahçe’nin derbi galibiyetini konuşmak zor olurdu. Sivasspor maçında da göründüğü üzere Fred farkıyla önceki maçta 6 -1 yenilen Fenerbahçe, sonraki maçında 4 -1 kazanıyor. Mental olarak takımın bu kadar hızlı reaksiyon göstermesinin nedeni İsmail Kartal’la ilgili olduğu maç sonu açıklamalarından anlaşılıyor.

İsmail Kartal dediğini yaptı - Resim : 2Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde Nordsjaelland’a 6 -1 yenildikten sonra İsmail Kartal basın toplantısında soru almayıp “Kendimizi affettireceğiz” açıklamasında bulundu ve dediğini yaptı.

Süper Lig’de güncel puan durumu:

1- Fenerbahçe:    37

2- Galatasaray:    37

3- Beşiktaş:          26 

15. hafta gerçekleşecek olan derbi ilk üç takımı yakından ilgilendiriyor. Fenerbahçe’nin beraberlik şansı dahi yok. Sarı lacivertli ekip puan sıralamasında averaj farkıyla lider. İki puan kaybı direkt ikinciliğe düşürecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş’a beraberlik yetmeyecek. Derbilerde kimin kazanacağını söylemek zor, genelde ev sahibi favori gösterilir. Son zamanlarda ev sahibi avantajı yeterli olmasa da evinde oynayan takım taraftarını arkasına alır.

İsmail Kartal dediğini yaptı - Resim : 3

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi evinde ağırlayacak bunu iyi değerlendirirse kazanma şansı var. Fenerbahçe’de ise Fred faktörü var. Fred iyiyse Fenerbahçe’de iyi. Fenerbahçe çok ciddi düşüş yaşadı. Deplasmanda derbiyi kazanması yeniden ayağa kalktığını net şekilde gösterir. Galatasaray derbisi için de bu başarı mesaj olacaktır. Beşiktaş puan durumunda iki takıma da uzak. Puana ihtiyacı olan takım Fenerbahçe.

Derbilerin eski favorisi Fenerbahçe, kırılganlığını üzerinden attı. Şimdi de diğer alışkanlığını kazanabilir. Bir favori söylemek gerekirse Fenerbahçe maçın favorisi.

Galatasaray ise aynı hafta Adana Demirspor’la karşı karşıya gelecek. Lig’in beşinci sırasında yer alan Adana 23 puana sahip. Derbi haftasında Galatasaray kesinlikle puan kaybetmez.