İsmail Kartal, Galatasaray maçını değerlendirdi: “Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin”

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, 0-0 sona eren Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Kazanmak için oyuncularım sahada mücadele ettiler. Sonuçta iki takım da bugün iyi mücadele etti. Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin bu tip maçları. Sonuçta bu ligin lideriyiz. Yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İsmail Kartal, Galatasaray maçını değerlendirdi: “Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin”

Trendyol Süper Lig’in 18.haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray derbi müsabakasında 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Kartal, Galatasaray maçını değerlendirdi: “Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin” - Resim : 1

"İKİNCİ YARI İYİ MÜCADELE ETTİK, KAZANAMADIK"

İsmail Kartal,  “Kendi evimizde kazanmak için mücadele ettik. Bütün planımız da kazanmak üzerineydi. İlk devre daha çok ofansif oyuncuyla oynayarak erken bulacağımız bir golle maçı lehimize çevirmeyi planlamıştık. Ama ilk devre baktık ki oyunun bazı bölümlerinde Galatasaray’ın etkinliğini gördük, özelikle orta sahada, orta alanda. İkinci yarıda hemen buraya müdahale ettik. İsmail’i oraya alarak, daha dinamizm katarak, rakibe önde baskı yaparak, kazandığımız toplarla rakibi oynatmayarak ve üçüncü bölgede hemen geçişlerle beraber gol bulmaktı amacımız. Rakibe daha baskılı oynadık, topu birazcık daha oynamaya çalıştık, birazcık daha ilk yarıya oranla topun bizde kalmasını sağlayarak oynadık.

Kanatlardan özellikle iyi ataklar geliştirdik. Birkaç tane de pozisyonumuz vardı. Her ne kadar bir iki tanesi yüzde yüz gibi olsa da yüzde yüz olmayan pozisyon veya gol olabilecek pozisyonlarımız vardı. Doğru tercihler yapabilseydik… Sonuçta çok iyi mücadele ettik, özellikle de ikinci yarı. Kazanmak için oyuncularım sahada mücadele ettiler. Sonuçta iki takım da bugün iyi mücadele etti. Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin bu tip maçları. Sonuçta bu ligin lideriyiz. Yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"RAKİP TAKIMIN BAZI OYUNCULARI KENDİNİ YERE ATARAK HIZIMI KESME ÜZERİNE PLAN YAPMIŞ"

İsmail Kartal, Galatasaray’da bazı oyuncuların zaman geçirmek üzerine planlama yaptıklarını söyleyerek, “İlk yarı biraz daha ofansif oyuncularla erken gol ile öne geçip, maçı lehimize çevirmeyi planladık ama baktık ki istediklerimiz olmadı. İkinci yarı oyuna yaptığımız müdahale ile oyunu dengeledik ve üstünlüğü ele geçirdik. Oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakip sürekli kendini yere atarak, ikinci yarı zaman geçirerek hızımızı kesmeye çalıştı. Top 43 dakika oyunda kalmış. Lig ortalamasının altında. Bunun sebebi hakemler. Oyunu devam ettirmesini beklerdik. Rakip takımın bazı oyuncuları sürekli kendini yere atarak hızımızı kesme üzerine plan yapmış bu belli. Rakip takım hocası ‘bir tane yüzde yüz penaltımız verilmedi’ diyor. O zaman Boey'un atılması lazımdı, atılmadı. Torreira atılması lazımdı, atılmadı. Başlarken bize kolay sarı kartlar gösterilirken rakibe kart gösterilmedi” şeklinde konuştu.

İsmail Kartal, Galatasaray maçını değerlendirdi: “Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin” - Resim : 2

“SÜPER KUPA’DA TEK MAÇ ÜZERİNE KURGUMUZ OLACAK”

İsmail Kartal, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda 29 Aralık Cuma günü oynanacak Süper Kupa müsabakası ile ilgili ise şunları söyledi:

“Bu bir lig maçı. Bu uzun bir maraton. Uzun soluklu bir maraton. Her iki takım için de daha önümüzde çok maçlar var. Ama Süper Kupa sadece bir tane maç olacak ve bitecek. O maçtaki stratejilerimiz tabii ki farklı olacak. Fred’in de aramıza dönmesinin tabii ki bizim için olumlu, pozitif bir etki yaratacağını biliyoruz. Orada tek maç üzerine kurgumuz olacak.”

İsmail Kartal, Galatasaray maçını değerlendirdi: “Kazanamadık, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin” - Resim : 3

Galatasaray karşısında 2 puan kaybettiklerinin altını çizen Kartal, “2 puan hak ettik mi 1 puan aldık mı orta ve uzun vadede zaman gösterecek. Bu akşam kazanmak istedik ama olmadı. Kendi evimizdeydik ve 2 puan kaybettik. İki takım puanları paylaştı hala lideriz ve önümüzde bakıyoruz” dedi.

"FRED OLMAYINCA 8 NUMARA POZİSYONUNA EN YATKIN İSİM İRFAN CAN'DI"

Fred’in yokluğunda İrfan Can Kahveci’ye görev vermesi hakkında ise İsmail Kartal, “Fred olmayınca 8 numara pozisyonunda elimizdekilerden oraya en yatkın İrfan Can’dı. Önceden de oynadığı için ‘yaparım hocam’ dedi. Ofansif oyuncularla kazanma üzerine erken golle kopartmayı planladık ama baktık yumuşak kaldık. İsmail’i alarak üstünlüğü aldık. İyi mücadele ettik ve berabere bitti” değerlendirmesini yaptı.

"5 HÜCUMCU VARKEN OYUNCU DEĞİŞTİRMEK İÇİN DEĞİŞTİRECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK"

Müsabakada çift forveti tercih etmemesiyle ilgili yöneltilen soruya İsmail Kartal, “Çift forvete dönmek için elinizdeki oyuncuların performans göstermemesiyle alakalı. Szymanski, Dzeko iyi performans gösterdiler. İrfan iyiyken ve sahada 5 hücumcu varken oyuncu değiştirmek için değiştireceğiz diye bir şey yok. Tercihimiz böyle oldu” yanıtını verdi.