İsmail Kartal, turu Olympiakos'a hediye etti

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Yunan ekibi Olmypiakos ile karşılaştı. Teknik direktör İsmail Kartal, uzun bir aradan sonra ilk kez ideal ilk 11'ini sahaya sürdü. Nitekim bu kadro ile 11.dakikada İrfan Can Kahveci'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı- lacivertlilerin skorun verdiği rahatlıkla maçı rahat kazanarak tur atlayacağını düşünüyorduk ki o beklenen gol bir türlü gelmedi. 

DEĞİŞİKLİKLER FENERBAHÇE'Yİ GERİYE İTTİ 

Bir de İsmail Kartal'ın takımı ileri itmesi beklenen değişiklikleri tam tersi etki yapınca maçın ibresi Yunan ekibine döndü. Özellikle Fred ve Dzeko'nun çıkışı top tutmaya engel oldu. İrfan'ın oyundan çıkması ise belki de maçın kırılma anıydı. Yerlerine giren Zajc, Basthuayi ve Cengiz Ünder ise hiç katkı veremedi. 

Fenerbahçe'de fiziksel yorgunluk başlayınca Yunan ekibi uzatmalarda oyunda hâkimiyeti sağladı ve üst üste pozisyonlar buldu. Penaltılara giden maç sonucu Yunan ekibi türü atlayan taraf oldu. Gerçekten mücadeleye yazık oldu, Fenerbahçe turu geçebilecekken Avrupa'ya veda etti.

İSMAİL KARTAL RİSK ALMALI 

 Bu maç özelinde bir sorumlu belirlersek net şekilde İsmail Kartal'ın oyunu doğru okuyamayan hamleleri turu kaybettirdi. İsmail Kartal'ı nasıl galibiyet serisi döneminde övdüysek şimdi eleştirmek de hakkımız. Eğer İsmail Hoca hatalarında ısrar ederse Fenerbahçe şampiyon olamaz. Büyük takım hocası iseniz risk alacaksınız, risk almazsanız gelmeyen sonuçları sizi koltuğunuzdan eder.