İsrail açıkladı! Belirli sayıda Müslüman Mescid-Aksa'ya girebilecek

Gazze'ye yapılan saldırılar devam ederken, Ramazan ayında Mescid-Aksa'ya girişlerin nasıl olacağı merak ediliyordu. Yapılan açıklamada İsrail Başbakanlığı, Ramazan ayının ilk haftasında Mescid-i Aksa'ya geçmiş Ramazan aylarında olduğu gibi belirli sayıda Müslüman’ın girmesine izin verileceğini duyurdu.

İsrail açıkladı! Belirli sayıda Müslüman Mescid-Aksa'ya girebilecek

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerine ilişkin yaptığı toplantıdan çıkan kararlar paylaşıldı.Alınan kararlara göre önceki yıllardaki gibi aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilecek.

 İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin söz konusu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi ramazan ayında da Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) hac ziyaretine izin verilmesi kararı, Başbakan Netanyahu ve küçük kabinenin 7 Ekim'de hiçbir şey yaşanmadığını düşündüğünü gösteriyor." yorumunu yaptığını aktardı.

“KISITLAMA GETİRİLMEMESİ HAMAS’IN ZAFER KAZANDIĞI İMAJI YARATABİLİRDİ”

Ayrıca Kanal 12, Ben-Gvir’in ramazanda Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine herhangi bir kısıtlama getirilmemesi kararının İsraillilerin hayatını tehlikeye attığını ve Hamas'ın zafer kazandığına ilişkin bir tablonun ortaya çıkmasına neden olabileceğini iddia ettiği kaydedildi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Hamas'ın Mescid-i Aksa'da kutlama yapması"nın İsrail'in zafer kazanmadığı anlamına geleceğini savundu.

İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler geçen yıl Mescid-i Aksa'ya girebiliyordu.