İsrail Başbakanı Netanyahu protesto edildi: “Bize ölüm getiriyor!”

İsrail günlerdir Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Saldırılar devam ederken Netayahu’nun yanında olanlar kadar karşısında olanlarda bulunuyor. Birçok Avrupa ülkesi ve ABD, Netayahu’ya destek açıklaması yaptı fakat binlerce İsrailli başta olmak üzere milyonlarca kişi İsrail Başbakanı’nın karşısında duruyor. Netanyahu'nun evinin önünde toplanan İsrailliler: “Ne zaman hükümete gelse bize ölüm getiriyor” diyerek Netanyahu’yu protesto ettiler.

İsrail Başbakanı Netanyahu protesto edildi: “Bize ölüm getiriyor!”

İsrail 24 gündür aralıksız olarak Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Gazze’de binlerce kişi hayatını kaybetti binlerce kişi ise yaralandı. Saldırılarda şimdiye kadar 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 242 kişi de yaralandı.

İsrail’in bu tavrı karşısında ABD ve Avrupa ülkelerinin çoğu Netayahu’ya destek açıklaması yaptı. Netanyahu’nun karşısında olanlar ise günlerdir protestolar ile Gazellilerin sesini duyurmaya çalışıyorlar. Netanyahu'ya en büyük tepki kendi ülkesinde yaşandı.

İsrail'de yakınlarını kaybeden ve yaşanan katliama desteklemeyen binlerce kişi katil Başbakan'ın evinin önünde toplandı. Netanyahu'ya karşı büyük bir öfke vardı. Katliama karşı çıkan İsrailliler, "Netanyahu ne zaman hükümete gelse bize ölüm getiriyor" sloganları attı.