İsrail Cumhurbaşkanı: Suudi seçeneği savaştan yeni bir ufka çıkmanın anahtarıdır

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada savaştan çıkışın anahtarı olarak Suudi Arabistan'ı gösterdi. Herzog, "Tüm normalleşme sürecinin bir parçası olarak Suudi seçeneği, savaştan yeni bir ufka doğru çıkmanın anahtarıdır" diye konuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı: Suudi seçeneği savaştan yeni bir ufka çıkmanın anahtarıdır

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 54. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ve bölge ülkeleriyle normalleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Herzog, "Açıkçası, tüm normalleşme sürecinin bir parçası olarak Suudi seçeneği, savaştan yeni bir ufka doğru çıkmanın anahtarıdır" dedi.

Riyad yönetimiyle normalleşmenin "hala hassas ve kırılgan olduğunu" belirten Herzog, olası bir normalleşmenin ezberleri bozacağını iddia etti.

"TÜM İNSANLIK İÇİN SAVAŞ VERİYORUZ"

İsrail'in Orta Doğu’da Avrupa ve ABD'ye yönelebilecek tehditleri engellediğini savunan Herzog, "Tüm insanlık için, özgür dünya için bir savaş veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Herzog, İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarına ve Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’la yaşanan çatışmalara değinerek "İsrail olmasaydı, sıra Avrupa’da olurdu ve sonrasında ABD..." değerlendirmesini yaptı.

"ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Cumhurbaşkanı Herzog, halihazırda 136 İsrailli esirin Hamas’ın elinde olduğunu ve söz konusu esirlerden 4'ünün 2014'ten bu yana Gazze’de tutulduğunu belirtti.

Herzog, uluslararası kamuoyuna "İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönünde çaba gösterilmesi" çağrısında bulundu.