İsrail, Şifa Hastanesi'nin tahliyesi için süre vermişti! Hastalar zorla dışarı çıkarıldı

İsrail'in ablukası altında bulunan Gazze'de son olarak Şifa Hastanesi'ne sığınan yaralı ve sığınmacı sivil vatandaşlar hedef alındı. Sivil yerleşim yerlerine bomba yağdıran İsrail, Şifa Hastanesi'nin tahliyesi için 1 saat süre verdi. İsrail askerlerinin Filistinlilerin tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına çıkarıldığı öğrenildi.

İsrail, Şifa Hastanesi'nin tahliyesi için süre vermişti!  Hastalar zorla dışarı çıkarıldı

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de katliam sürüyor. Son olarak Şifa Hastanesi'ne düzenlenen baskınlarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

"1 SAAT İÇİNDE BOŞALTIN" EMRİ

İsrail ordusunun, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesinin 1 saat içinde boşaltılmasını istediği belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail ordusunun, hastane idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesinin boşaltılmasını istediğini kaydetti.

ZORLA DIŞARI ÇIKARILDILAR

Öte yandan ordunun saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesinde bulunan, yerinden edilmiş Filistinlilerin tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına sürdüğü öğrenildi.

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, hastanede bulunan 650 hastadan ise sadece 100-120 civarında kişinin kaldığını ve bunların tahliyesi için Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Hastanede kuvözde tutulan bebekleri çıkarılmaması için Uluslararası Kızılhaç Komitesi'yle iletişim kurduklarını aktaran Berş, hastalara yardım için de sadece 5 doktor bırakabildiklerini ifade etti.