İsrail zulmü dur durak bilmiyor: Şifa Hastanesi'nde 500'ün üzerinde hastayı sokağa attılar

Gazze’deki hükümet, İsrail’de şehrin  batısında yer alan Şifa Hastanesi’ndeki 500 hastayı sokağa attığını ve hastaları kaderleriyle baş başa bıraktığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Açlıktan, susuzluktan ve acıdan bitkin düşen 500'den fazla hasta ve yaralı, İsrail ordusu tarafından Şifa Hastanesi'nden çıkmaya zorlandı ve sokakta kaderlerine terk edildi. Çoğunun durumları ciddi olduğundan, üst düzey tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyorlar." ifadelerine yer verildi.

İsrail zulmü dur durak bilmiyor: Şifa Hastanesi'nde 500'ün üzerinde hastayı sokağa attılar

Abluka altındaki Gazze'de İsrail'in sivillere yönelik zulmü 7 Ekim'den beri devam ediyor.

Açıklanan rakamlara göre bölgede kadın, çocuk, yaşlı 12 bin 300 sivil yaşamını yitirirken, İsrail hastaneleri de hedef aldığı için artık insanlar yaralılarını tedavi edebilecekleri bir hastane de bulamıyor.

İsrail ordusu, bölgenin en kapsamlı hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin boşaltılması için ise süre vermişti.

"500'DEN FAZLA HASTA SOKAKTA KADERLERİNE TERK EDİLDİ"

İsrail ordusunun hasta, yaralı, yerinden edilmiş kişiler ile sağlık personelinin ayrılması için verdiği bir saatlik sürenin dolmasıyla Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasının ardından Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Açlıktan, susuzluktan ve acıdan bitkin düşen 500'den fazla hasta ve yaralı, İsrail ordusu tarafından Şifa Hastanesi'nden çıkmaya zorlandı ve sokakta kaderlerine terk edildi. Çoğunun durumları ciddi olduğundan, üst düzey tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyorlar."