Yüzlerce çocuğa koronavirüs aşısı yapıldı, işte sonuç!

İsrail'de risk grubunda bulunan 600 çocuğa koronavirüs aşısı yapıldı. Ve bu deney grubunda 'ciddi bir yan etki görülmediği' belirtildi.

Yüzlerce çocuğa koronavirüs aşısı yapıldı, işte sonuç!

Koronavirüs aşılama süreci dünya çapında devam ederken, çocukların bu aşılardan hangi biçimde yararlanacağı ve nasıl etkileneceği konusu merak ediliyor. Konuyla ilgili somut bir adım İsrail tarafından atıldı.

İsrail'de uygulanan Pfizer/BioNTech aşısının risk gurubunda bulunan 12-16 yaş arasındaki 600 çocuğa yapıldığı ve 'herhangi ciddi bir yan etki görülmediği' belirtildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı da, kendilerini koronavirüse karşı savunmasız bırakacak sağlık koşullarından muzdarip olan gençlere aşı yapılabileceği yönünde tavsiye açıklamasında bulunmuştu.

Yeni bir yaş grubunda da denenecek

Guardian'da yer alan habere göre, İsrail'de aşılama sürecini yürüten Dr. Boaz Levi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 600 çocuğu aşıladık ve düşük bazı yan etkiler dışında ciddi bir yan etkisi olduğunu görmedik, bu umut verici" ifadelerini kullandı. Pfizer da, 12-15 yaş arası çocuklar için ayrı bir çalışma yürütüyor ve benzer bir çalışmanın 5-11 yaş arası çocuklar için de başlatılması planlanıyor.

Öte yandan, Oxford Üniversitesi de AstraZeneca tarafından üretilen Covid-19 aşısını altı yaşından küçük çocuklar üzerinde test etmek için çalışmalara başladığını açıklasa da, sürecin birkaç ay sürmesi bekleniyor.

Aşılama sürecinde ilerleme kaydeden İsrail'de nüfusun yarısının aşılandığı öğrenilirken, birkaç hafta içerisinde bu oranın yüzde 60'lara çıkması bekleniyor. Böylece İsrail, aşılama sürecini en hızlı yürüten ülke oldu.