İsrail'den Eurovision için geri adım! Şarkıların sözleri değiştirilecek

İsrail, Eurovision'a katılacağı ve tartışmalara neden olan şarkısı için geri adım attı. Geçtiğimiz hafta, Eurovision yetkililerinin Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıya gönderme yapan şarkı seçimini reddetmesi halinde İsrail'in bu yıl yarışmaya katılamayacağı açıklanmıştı.İsrail tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce teklif edilen "October Rain" ve "Dance Forever" şarkılarının sözleri değiştirilip tekrar Eurovision komitesine sunulacak.

İsrail'den Eurovision için geri adım! Şarkıların sözleri değiştirilecek

Geçtiğimiz hafta, Eurovision yetkililerinin Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıya gönderme yapan şarkı seçimini reddetmesi halinde İsrail'in bu yıl yarışmaya katılamayacağı açıklanmıştı.

İsrail tarafından yapılan açıklamada, Eurovision şarkılarının siyasi içerik konusunda bir anlaşmazlığa yol açmamak için gözden geçirilmesi istendiği bildirildi. Buna göre, daha önce teklif edilen "October Rain" ve "Dance Forever" şarkılarının sözleri değiştirilip tekrar Eurovision komitesine sunulacak.

İsrail kamu yayıncısı Kan ise Başkan Isaac Herzog'un İsrail'in dört kez kazandığı etkinliğe katılımını sağlayacak "gerekli ayarlamalar" yapılması yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

Açıklamaya göre öncelikli olarak seçilen "October Rain" ve ikinci sırada yer alan "Dance Forever" adlı iki şarkının söz yazarlarıyla temasa geçildi ve onlardan sanatsal özgürlüklerini koruyarak metinleri yeniden uyarlamaları istendi.

Önerilecek yeni metinler arasından yayın kuruluşu Kan, İsrail'in yarışmaya katılımını onaylaması için Eurovision denetleme komitesine gönderilecek şarkıyı seçecek.

Açıklamada, 20 yaşındaki Rus-İsrailli şarkıcı Eden Golan'ın seslendireceği şarkının 10 Mart'ta açıklanacağı belirtildi.

İSRAİL'İN EUROVISION İÇİN SUNDUĞU İKİNCİ ŞARKI DA REDDEDİLDİ!

"HEPSİ İYİ ÇOCUKLARDI, HER BİRİ"

"Ekim Yağmuru"nun orijinal sözlerinden bir satır, "Hepsi iyi çocuklardı, her biri" ifadelerini içeriyor. Sözlerin tamamını internet sitesinde yayınlayan Kan haber ajansı şarkının, "Nefes alacak hava kalmadı, bana yer yok" sözleriyle bittiğini söyledi.

Geçen ayın sonlarında İsrail, "şarkıyı değiştirmeye niyetleri olmadığını" söyleyerek, şarkı yarışmasını denetleyen Avrupa Yayın Birliği şarkının katılımını onaylamadığı takdirde yarışmadan çekilmekle tehdit etmişti.

Ancak en son açıklamasında Herzog, "tam olarak İsrail'den nefret edenlerin İsrail Devleti'ni baskı altına almaya ve boykot etmeye çalıştığı bir zamanda ülkenin her dünya forumunda sesini yüksek ve net bir şekilde yükseltmesi gerektiğini" vurgulayarak bu karardan vazgeçildiğini duyurdu.

İsrail 1973'te Eurovision'a katılan ilk Avrupalı ​​olmayan ülke oldu ve İsrail'in etkinliğe katılımı düzenli olarak tartışmalara yol açtı.