İsrail'den Yunanistan'ı şoke eden Türkiye hamlesi! "İyiye alamet değil"

Yunanistan, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Atina ziyaretini iptal edip, Ankara'yı ziyaret edecek olmasından tedirgin oldu. Tuhaf gelişmeler olduğunu yazan Yunan basını, Gantz'ın hamlesini "İyiye alamet değil" şeklinde yorumladı.

İsrail'den Yunanistan'ı şoke eden Türkiye hamlesi! "İyiye alamet değil"

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Yunanistan ziyaretini iptal ederek, Türkiye'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüşme kararı aldı. Yunanistan'da şok etkisi yaratan karar sonrası ülke basını, olayı "İyiye alamet değil" şeklinde yorumladı.

İsrailli bir şirket, Yunan pilotlara uçuş eğitimi vermeye başladı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, önceki gün Yunanistan'a gidip Kalamata'daki bu merkezi ziyaret edecekti. Ancak geçen cuma günü yapılması planlanan bu ziyaret iptal edildi.

Hayal kırıklığı yaşadılar

Ankara'da yarın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşecek olan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, önceki gün için programlanan Yunanistan ziyaretini son anda iptal etmesi, Yunan hükümetini hayal kırıklığına uğrattı. İsrailli yetkililer Gantz'ın ülkede kalmasını gerektiren nedenler olduğunu açıkladı.

"İyiye alamet değil"

Gantz'ın Yunanistan'a gitmeyip Türkiye'yi ziyaret edecek olması Atina'yı rahatsız etti. Yunan basını tabloyu, "İyiye alamet değil" şeklinde yorumladı ve tuhaf gelişmeler yaşandığını belirtti. Doğu Akdeniz ve bölgesel gelişmelerde İsrail'in öncelikli müttefikinin Türkiye olabileceği yorumlarını beraberinde getirirken, Yunanistan'ın bölgede sürekli olarak gerilimi artıran taraf olmasının sonucu olarak yalnızlaştığına dikkat çekildi.

Panik manşetleri attılar

Yunanistan'ın bölgedeki müttefiklerini birer birer kaybetmesi olarak da görülen karar, panik manşetlerine neden oldu. İsrailli savunma şirketi Elbit, merkez için geçen yıl İsrail hükümetinin desteğiyle Yunanistan'la 1,65 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı. Yunan ordusuna bağlı askeri üste yer alan merkezin işleyişine de destek vereceği açıklanmıştı.