İsrail'in Gazze'ye saldırı planı ortaya çıktı! 10 bin asker gönderecekler! 2006'dan bu yana en büyük saldırı olacak

İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı saldırılarda 9. güne girildi. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmalarda yeni detaylar ortaya çıktı. New York Times gazetesinin İsrailli subaylardan savaş taktiklerini öğrendiği iddia edildi. İsrail'in Gazze'ye yapacağı saldırılar için 10 bin asker göndereceği açıklandı. Gazeteye konuşan İsrailli yetkililer, saldırının 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana en büyük saldırı olacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırı planı ortaya çıktı! 10 bin asker gönderecekler! 2006'dan bu yana en büyük saldırı olacak

İsrail'in Filistin'e başlattığı saldırılar 9. gün de devam etti. İsrail'in yoğun bombardımanları sonrasında kadın ve çocuklar da hayatını kaybetti. New York Times (NYT) İsraillli subaylarla konuşup, Gazze'yi işgal planını yazdı.

10 BİN ASKER GÖNDERECEK

 'İsrail'in İşgal Planları Gazze Şehri ve Hamas Liderliğini Hedef Alıyor' başlıklı habere göre, İsrail, Gazze Şehri'ni ele geçirmek ve ve lider kardosunu yok etmek için 10 bin asker göndermeyi planlıyor.

2006'DAN BU YANA EN BÜYÜK SALDIRI 

NYT'ye konuşan üç üst düzey yetkiliye göre amaç, Gazze'yi kontrol eden Filistinli grup Hamas'ın en üst siyasi ve askeri hiyerarşisini ortadan kaldırmak. Saldırının 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana en büyük saldırı olacağı ve IDF'nin en azından geçici olarak Gazze'nin bazı kısımlarını elinde tutma girişiminde bulunacağı belirtiliyor.

HAMAS: İSRAİL ASKERLERİNİ PUSUYA DÜŞÜRECEĞİZ

Bir Hamas yetkilisi gazeteye, savaşçılarının, askerleri şaşırtmak için ilerleyişlerinin arkasındaki tünellerden çıkıp İsrail askerlerini pusuya düşürmeye çalışacağını söyledi.

KOLAY ATEŞ ETME EMRİ...

Haberde 'Üç İsrailli subay, daha fazla ayrıntı vermeden, askerlerinin operasyonlarını kolaylaştırmak için İsrail ordusunun angajman kurallarının gevşetildiğini ve askerlerin şüpheli düşmanlara ateş etmeden önce daha az kontrol yapmasına izin verdiğini söyledi' ifadesine yer verildi.

HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE BİR KAÇ GÜN ERTELENDİ

Gazeteye konuşan kaynaklar, işgalin başlangıçta hafta sonu için planlandığını, ancak İsrailli pilotların ve drone operatörlerinin kara kuvvetlerine hava desteği sağlamasını zorlaştıracak hava koşulları nedeniyle en azından kısmen birkaç gün ertelendiğini söyledi.

HAVADAN, KARADAN VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA SALDIRACAKLAR

Aynı kaynaklar, İsrail saldırı gücünün piyadelerin yanı sıra tanklar, istihkamcılar ve komandolardan oluşacağını ifade etti. Kara birliklerine savaş uçakları, helikopterler, havadan insansız hava araçları ve karadan ve denizden atılan toplar tarafından koruma sağlanacak.