İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta... Topraktan uyandı uyanacak... Gece ölüm terlemesi yapıyor

Ülkemizde şu ana kadar İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars başta olmak üzere çeşitli illerde görülen karadul örümceğinin topraktan uyanmasına az kaldı. Karadul örümceği ısırdığında ölüm terlemesine kadar götürebilecek kadar zehirli bir tür.

İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta... Topraktan uyandı uyanacak... Gece ölüm terlemesi yapıyor

Türkiye'de bulunan zehirli örümcek türleri arasında yer alan karadul örümceği, vaktinin gelmesinin ardından topraktan uyanacak. Vatandaşlara yılanlar ve karadul örümceklerine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor. Bu uyarıların ardından karadul örümceği hakkındaki bilgiler de vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. 

GENELLİKLE KARANLIK YERLERDE YAŞIYORLAR

Genellikle karanlık yerlerde, tavan aralarında yaşar. Sekiz gözü vardır. Karın bölgesinde tepeleri birleşik iki üçgene benzeyen kum saati gibi bir işaret bulunur. 

İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta... Topraktan uyandı uyanacak... Gece ölüm terlemesi yapıyor - Resim : 1

Siyah renklidir ve üzerinde 13 benek bulunur. Benekler genelde dişilerde kırmızı, erkeklerde beyaz renktedir. Fakat bazen sarı veya turuncu da olabilir. Steplerde, çayırlarda, kümeslerde, taş ve odun yığınlarının arasında yaşarlar. Isırıkları nefes darlığına, kas ağrılarına, kramplara ve kas spazmlarına sebep olur. Zehirleri çocuklar ve yaşlılar için ölümcül olabilir.

ISIRDIĞINDA VÜCUTTA NASIL BİR ETKİ YARATIR?

Hastada aşırı tansiyon yüksekliği, terleme, titreme ve sokulan bölgede çok ciddi ağrı yapıyor. Hatta bu ağrı sadece sokulan bölge ile kalmıyor, tüm vücuda yayılan kramplarla, sırt ağrılarıyla, kol ağrılarıyla ortaya çıkan ciddi bir zehirlenme tablosuna yol açıyor.