Bakımevindeki kan donduran görüntüler tepki çekti! Skandalın olayın ardından valilik harekete geçti

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde faaliyet gösteren özel bir bakımevinde görevlinin, yaşlı hastaya eziyet ve küfür edip paylaştığı görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Skandal görüntülerin ardından harekete geçen İstanbul Valili, bakımevinin faaliyetine son vererek adli ve idare süreç başlattı.

Bakımevindeki kan donduran görüntüler tepki çekti! Skandalın olayın ardından valilik harekete geçti

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre hastaya şiddet uygulayarak, "Beni seviyor musun?" diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki toplamıştı.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"
İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece ilçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BAKIEVİNİNİN FAALİYETİNE SON VERİLDİ
Açıklamanın devamında "Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir” denildi.