İstanbul depremi öncesi herkes bilmeli! Nokta nokta işaret etti, işte hayat kurtaracak o detay

Kahramanmaraş depremi sonrasında enkaz bölgesinde çekilen bir video paylaşıldı. Videoda, yatak yanında durmanın nasıl hayat kurtardığı, enkaz görüntüleriyle anlatıldı. Yatağın yanında oluşan boşluğun hayat kurtarıcı olduğunun altı çizilirken, merdivene koşanların ise görüntülenemeyecek durumda olduğu vurgulandı.

Sosyal medyada paylaşılan afet bölgesinde çekildiği öğrenilen bir video, depremde yatak yanında durmanın ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu gösteriyor. Yıkılan binaların enkaz görüntüleri acı olsa da deprem anında binaların yıkılması halinde bir hayat üçgeninin, yaşam alanının olduğu görülüyor. 

İstanbul depremi öncesi herkes bilmeli! Nokta nokta işaret etti, işte hayat kurtaracak o detay - Resim : 1

YATAĞIN YANINDAKİ YAŞAM ÜÇGENİ

Paylaşılan videoda, o anı kaydeden kişi yatak yanında bir insanın oldukça rahat sığabileceği bir boşluk olduğunu gösterirken, can havliyle merdivene koşulması halinde durumun çok vahim olduğunu söyledi. Enkaz haline gelen binalardaki merdivenlerin görüntülenemeyecek kadar kötü durumda olduğunu vurgulayarak uyardı. Depremde mutlaka sağlam bir eşyanın ya da yatağın yanında çökülmesi ve deprem bitene kadar beklenmesi gerektiğini belirtti. 

İstanbul depremi öncesi herkes bilmeli! Nokta nokta işaret etti, işte hayat kurtaracak o detay - Resim : 2