İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor: Bakan Kurum ayrıntıları paylaştı: Projenin yatırım değeri 65 milyar lira

İstanbul Finans Merkezi, 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor. Açılıştan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, projenin yatırım değerinin 65 milyar lira olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor: Bakan Kurum ayrıntıları paylaştı: Projenin yatırım değeri 65 milyar lira

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, 17 Nisan Pazartesi günü törenle hizmete açılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açılışa günler kala İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, finans merkezi içerisinde akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet vereceğini söyledi.

"PROJENİN YATIRIM DEĞERİ 65 MİLYAR LİRA"

Kurum, "Finans merkezi 17 Nisan'da açılacak. Yerli ve yabancı finans şirketleri ofislerimizde hizmet verecek. Tasarımıyla da gururlanacağımız bu projeyi hizmete sunuyoruz. Projenin yatırım değeri 65 milyar lira. Dünyaca ünlü markaların finans kuruluşlarını içinde barındıracak" ifadelerini kullandı.

Kurum sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

1.4 milyon metrekare ofis alanı var. Ofiste çalışan kardeşlerimizin hizmet alabileceği 100 bin metrekare bir alışveriş merkezi var. 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı otel var.

26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. Yaklaşık 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor.