İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi!.. 52 adet uzun namlulu otomatik silah şarjörü, 9 adet silah namlusu..!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul Havalimanı’nda yapılan operasyonda bir yolcunun valizlerinde çok sayıda silah aksam ve parçası tespit edildi.

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi!.. 52 adet uzun namlulu otomatik silah şarjörü, 9 adet silah namlusu..!

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri ile ilgili İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, bilgi sistemleri üzerinden risk analizi çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında ABD’den Türkiye’ye gelecek uçakta bulunan Libya uyruklu bir yolcu şüpheli olarak takibe alındı.

İstanbul Havalimanı’nda ele geçirildi!.. 52 adet uzun namlulu otomatik silah şarjörü, 9 adet silah namlusu..! - Resim : 1

Hava Takip Sistemi ile takibe alınan uçağın İstanbul Havalimanı’na inmesi sonrası şüpheli yolcu gözlem altına alındı. Çıkış kapısına yönelen yolcu gümrük kontrolüne sevk edildi. Yolcunun açılan valizlerinde 52 adet uzun namlulu otomatik silah şarjörü, 4 adet silah sürgüsü, 9 adet silah namlusu, 13 adet silah yedek parçası, 2 adet silah içliği olmak üzere toplamda 80 adet silah aksam ve parçası tespit edildi. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.