İstanbul için kırmızı alarm! İBB bina envanterini açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi bina envanterini açıkladı. İstanbul'da binaların yüzde 70'lik kısmı 1999 depremi öncesinde yapıldığı ortaya çıktı. Betonerme binalarının ise oldukça fazla olduğu görüldü.

İstanbul için kırmızı alarm! İBB bina envanterini açıkladı!

İstanbul uzun süredir deprem tehdidiyle karşı karşıya... Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya başta olmak üzere 10 ilimizde büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında İstanbul için de kırmızı alarm verildi.

Bahçelievler Belediyesi ekipleriyle birlikte bazı binalarda incelemelerde bulundu. Vatandaşlardan bazıları hızlıca önlem alınması gerektiğini, binalardan karot alınması konusunda harekete geçilmesini savunurken bazı vatandaşlar ise binalarına zamanında güçlendirme yapıldığını yıkım kararı çıktığı takdirde bunu ödeyecek güçleri olmadığını dile getirdi.

'YA YIKIM KARARI ÇIKARSA?'

Çifte felaket sonrası 42 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti. İstanbullunun bir numaralı gündem maddesi deprem oldu.

İstanbul'daki riskli bölgeler yeniden gündeme geldi. 'En ağır en riskli yerlerden başlayarak bu işin halledilmesi denetim yapılması lazım' diyen de var 'Karot alınıp yıkım kararı çıkarsa o paraları nasıl vereceğiz?' diyen vatandaş da var. 

'ÇOK MASRAFLI OLUYOR'

Riskli bölgedeki binaların incelenmesi konusunda belediyeler hızlıca harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bina envanterini açıkladı. İstanbul'daki binaların yüzde 70'lik kısmın 1999 depremi öncesinde yapıldığı ortaya çıktı.

Bu binalarla ilgili inceleme yapılması ve karot alınması gerekiyor. Ancak riskli bölgelerde yaşayan bazı vatandaşlar binaları için 'Karot alınmasını istemiyorum çok masraflı oluyor, bir de hasarlı çıktı diyelim, biz bu paraları nasıl ödeyeceğiz?' ifadelerini kullandı.