İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve İzmir... Şemsiye de fayda etmez. Asit yağmuru geliyor

İtalya'daki Etna Yanardağı'nın patlamasının ardından Ege ve Marmara bölgesindeki illerimize yönelik asit yağmuru uyarısı geldi. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova'da asit yağmuru görülebileceği ifade edilerek dikkat edilmesi gereken tarih verildi.

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve İzmir... Şemsiye de fayda etmez. Asit yağmuru geliyor

İtalya'da büyük bir gürültü ile birlikte Etna Yanardağı'nda patlama meydana geldi. Yanardağı'daki patlamanın ardından gözler bir anda Akdeniz ülkelerine çevrildi. Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı Akdeniz ülkelerine yönelik 'asit yağmuru' uyarısı yapıldı. 

EGE VE MARMARA BÖLGESİ DİKKAT! 

Asit yağmurundan ilk olarak etkilenecek illerimiz arasında İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli'nin olabileceği belirtilerek bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın asit yağmuruna karşı daha dikkatli olması gerektiği kaydedildi. 

TARİH DE VERİLDİ

Meteoroloji sayfaları tarafından söz konusu asit yağmuruna ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Etna Yanardağı faaliyeti sonrası patlayan kükürt dioksit ülkemize doğru geliyor. Yurt dışı kaynakların yayınladığı haritaya bakın, Etna'nın zararlı gazları dibimize kadar gelmiş. Salı ve çarşamba az miktarda Ege ve kısmen Marmara'da asit yağmuru riski var. Takip edilmeli..."