İSO, ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), yeni üretim anlayışına vurgu yapan ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Raporda, İSO'nun çalışmalarında yarattığı değerler 4 başlıkta toplandı. İşte detaylar...

İSO, ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), yeni üretim anlayışına dikkat çeken ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Organizasyon anlayışını küresel değer zincirinde yüksek katma değer ve rekabetçi sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırma anlayışı ile güncellediğini duyuran İSO bu konuda yol gösterici çalışmalar yürütüyor. İSO, bu çerçevede "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Sanayi", "Döngüsel Ekonomi", "İşin Geleceği", "Güvenli Çalışma Ortamı" ve" Sürdürülebilir Finans" olmak üzere 5 tematik alana odaklandı.

İSO'nun söz konusu alanlardaki çalışmalarını kapsayan rapor, küresel ölçekte kabul görmüş Global Reporting Initiative-GRI (Küresel Raporlama Girişimi) Standartlarının Temel seçeneği çerçevesine uygun olarak hazırlandı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın (SKA) rehberliğinden yararlanılan raporda, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması gibi küresel gelişmelerin yanı sıra Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefi ve yerel gelişmeler de aktarıldı.

İSO'nun sürdürülebilirlik stratejisi, yönetişim yapısı ve öncelikli konularını içeren "İstanbul Sanayi Odası'nda Sürdürülebilirlik" bölümünün yer aldığı raporda, İSO'nun 2021 faaliyetleri çerçevesinde yarattığı değerler 4 ana başlık altında ele alındı. "Üyelerimiz İçin Yarattığımız Değer" ana başlığında İSO'nun yürüttüğü faaliyetler ile sağladığı katkılar, "Ekonomiye Katkı", "Sürdürülebilir Üretime Katkı", "Uluslararasılaşmaya Katkı", "İnovasyona Katkı" ve "Çalışma Hayatına Katkı" alt başlıklarında detaylandırıldı.

"Çalışanlarımız için Yarattığımız Değerler" ana başlığında İSO'daki çalışma ortamı ile çalışan hakları hakkında detaylı bilgiye yer verildi. "Toplum için Yarattığımız Değer" ana başlığında Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi başta olmak üzere İSOV faaliyetleri aktarıldı.

"Çevremiz için Yarattığımız Değer" ana başlığında ise Odakule, temsilcilikler ve hizmet birimleri için ISO 14064-1:2018 standardına uygun olarak gerçekleştirilen kurumsal karbon ayak izi hesaplanması süreci, Leed Gold Sertifika, Sıfır Atık ve Hatıra Ormanı gibi İSO'nun çevresel etkilerine ilişkin yürüttüğü faaliyetlere yer verildi.