İstanbul sıcaktan kavruluyor…Termometreler bu rakamı gördü

Günler öncesinden uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda bugün sıcaklıkların gittikçe yükseleceği ifade edilmişti. Meteorologlar peş peşe uyarılar yayınlayarak önerilerde bulunmuştu. Sıcaklıkların adeta kasıp kavurduğu mega kent İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gösterdi.

İstanbul sıcaktan kavruluyor…Termometreler bu rakamı gördü

Sıcaklıkların gittikçe arttığı bugünlerde uzmanlar peş peşe uyarılar yayınlayarak bugün için mega kente çağrılarda bulunmuştu. Meteorologlar ve uzmanlar vatandaşların önemli bir işi olmadıkları takdirde dışarı çıkmamalarını önermişti. Çöl sıcaklıkları İstanbul’da yüzünü gösterdi.

İstanbul sıcaktan kavruluyor…Termometreler bu rakamı gördü - Resim : 1

Havanın mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte doğal afet uyarısı verilirken, meteoroloji yetkilileri de vatandaşları işi olmadığı takdirde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Yetkililer vatandaşlardan özellikle öğlen saatlerinde güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

İstanbul sıcaktan kavruluyor…Termometreler bu rakamı gördü - Resim : 2

TERMOMETRELER 41 DERECEYİ GÖSTERDİ

Bunaltan sıcakların etkili olduğu mega kent İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gördü. İstanbul’un en önemli turistik ve tarihi yerlerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar kafalarını ıslatırken, Bazıları da gölgelik alanlarda oturmayı tercih etti. Rekor sıcaklar nedeniyle Sultanahmet meydanında güneş altındaki bankların boş kaldığı görüldü. 75 yaşındaki vatandaş sıcak havaya rağmen çalıştığı söyleyerek, "Bunaltan bir sıcak var. İklimlerin değişeceği yıllardır söyleniyor. Bilinçli olmak gerekiyor" dedi.
Gaziantep'ten gelen vatandaş ise, "Antep böyle değil. Orada nem yok havası kuru o yüzden sıcağı çok hissetmiyoruz. Bunaltan bir sıcak var" diye konuştu.