İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli’de gece yaşıyor ama gören yok… Karnı kırmızı, tehlike anında aniden ters dönüyor

Ülkemizde yaşayan en ilginç canlıların başında kızılca ya da kırmızı kurbağa olarak adlandırılan kurbağa türü yer alıyor. Marmara bölgesindeki illerimiz İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli'de yaşadığı tahmin edilen bu türü şu ana kadar sadece bir avun insan görebildi. Bu kurbağa türü tehlike anında sırt üstü dönmesiyle tanınıyor.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli’de gece yaşıyor ama gören yok… Karnı kırmızı, tehlike anında aniden ters dönüyor

Türkiye geniş coğrafyası sayesinden birbirinden farklı hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde yaşayan en ilginç hayvanlardan birinin de kızılca ya da kırmızı kurbağa olduğu biliniyor. 

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli'de yaşadığı tahmin edilen bu türü şu ana kadar sadece bir avun insan görebildi. Bu kurbağa türü tehlike anında sırt üstü dönmesiyle tanınıyor.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli’de gece yaşıyor ama gören yok… Karnı kırmızı, tehlike anında aniden ters dönüyor - Resim : 1

GECELERİ YAŞIYOR

Geceleri aktif oluyor ve ormanlarda yaşıyor. Kızılca ya da kırmızı kurbağa olarak da biliniyor. Karın taraflarında, portakal kırmızımsı veya bazen kırmızıya daha yakın bazen de sarıya daha yakın renkte lekeler bulunur.

TEHLİKE ANINDA ANİ OLARAK TERS DÖNÜYOR 

Tehlike anında, ani olarak ters dönerek bir ürkütme hareketi ve ölü taklidi yapar. Türkiye’ye özgü bir canlı olan bu türü akademik çalışmalar yapan bir avuç insan dışında görebilen pek yok.