İstanbul-Van seferini yapan uçak hava muhalefeti nedeniyle Diyarbakır’a zorunlu iniş yaptı!

Türk Hava Yolları’na (THY) ait, İstanbul-Van seferini yapan uçak olumsuz hava koşulları gereği Van Ferit Melen Havaalanı yerine Diyarbakır Havalimanı’na indi. Havada iki saat kalan uçağın sallanması ve türbülansa girmesiyle yolcular büyük panik yaşadı. Havalimanında Türk Hava yolları yetkililerinin kendileri ile ilgilenmemesi ve gereken müdahalenin yapılmamasına kızan yolcular, bu duruma tepki gösterdi.

İstanbul-Van seferini yapan uçak hava muhalefeti nedeniyle Diyarbakır’a zorunlu iniş yaptı!

İstanbul-Van seferi yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağı, Van Ferit Melen Havaalanı yerine Diyarbakır Havalimanı’na indi.
Akşam saat 17.30 sayılı İstanbul-Van uçağı hava muhalefeti nedeniyle Van Ferit Melen Havaalanına iniş gerçekleştiremedi. Yaklaşık iki saat havada kalan uçağın birkaç kez türbülansa girmesi ve yere iniş yapamaması uçakta paniğe neden oldu. Uçağın sallanması sırasında bağıran, ağlayan yolcular, uçağın Diyarbakır Havalimanına inmesi sonrasında derin bir 'oh' çekti.

İstanbul-Van seferini yapan uçak hava muhalefeti nedeniyle Diyarbakır’a zorunlu iniş yaptı! - Resim : 1
Havalimanında özellikle Türk Hava yolları yetkililerinin kendileri ile ilgilenmemesi ve gereken müdahalenin yapılmamasına kızan yolcular, bu duruma tepki gösterdi. Yolcular, yetkililerin bu duruma gereken yaptırımları uygulamasını istediler.