İstanbul'a beklenen kar yağışı geliyor: Saat verildi

Uzun zamandır yapılan kar yağışı uyarılarının ardından hava sıcaklıkları iyiden iyiye düştü ve artık beklenen kar yağışı İstanbul’a geliyor. MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girecek olan İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olacağı ifade ediliyor.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geliyor: Saat verildi

Soğuk hava etkisini artırıyor.

Beklenen kar yağışı İstanbul'a geliyor.

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak soğuğun etkisiyle hava sıcaklıkları belirgin şekilde düşecek ve bu durum günlerce sürecek.

AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2 ila 4 derece daha azalarak kış değerlerine gerileyeceği açıkladı.

Yağışların pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SEYREDECEK

İstanbul'da hava sıcaklıklarının perşembe gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin beklendiği bildirildi.

Kent genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul'a beklenen kar yağışı geliyor: Saat verildi - Resim : 1