İstanbul’a ilerleyen dakikalar için önemli bir uyarı geldi. Tam saati verildi. Herkes dikkatli olsun

Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı yurdumuzda megakent İstanbul’a fırtına uyarısı verilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; Marmara'da rüzgarın Pazar günü etkisini arttırması bekleniyordu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten İstanbul için saat vererek uyarılarda bulundu.

İstanbul’a ilerleyen dakikalar için önemli bir uyarı geldi. Tam saati verildi. Herkes dikkatli olsun

Ülkemizde sıcak ve güneşli günler yerini yavaş yavaş yağışlı ve rüzgarlı günlere bırakırken derecelerinde düştüğü gözlemlendi. Megakent İstanbul’a ise peş peşe uyarılar yapılmaya başlandı.

İstanbul Valiliği, vatandaşları fırtına konusunda uyarmıştı. Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; Marmara'da rüzgârın 10 Eylül 2023 Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, 10 Eylül 2023 gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” açıklamaları yapılmıştı.

 İstanbul’a ilerleyen dakikalar için önemli bir uyarı geldi. Tam saati verildi. Herkes dikkatli olsun - Resim : 1

TAM SAAT VERİLDİ

Sık sık meteorolojik değerlendirmelerde bulunan Kerem Ökten  ise saat vererek İstanbul’u uyardı. Ökten “Rüzgar etkisini artırıyor. Saat 17'de daha da hızlanacak...” ifadelerine yer verdi.