İstanbul'a kar geliyor! İstanbul Valiliği alarma geçti: Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji’nin tahmin raporunda İstanbul'u yeniden karlı günler bekliyor. İstanbul Valiliği harekete geçerken; Valisi Davut Gül başkanlığında, “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Pazar günü İstanbul da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak.

İstanbul'a kar geliyor! İstanbul Valiliği alarma geçti: Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin haritalarını güncelledi. İstanbul’da etkili olan sağanak ve fırtınanın ardından; sıcaklıklar yavaş yavaş mevsim normalleri üzerinde seyrediyor.

Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin edilse de İstanbul’da bir kar yağışı daha bekliyor.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR

İstanbul'a Meteoroloji'nin paylaştığı haritaya göre pazar günü kar gelecek.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre hafta sonu kış mevsimi kendini iyiden iyiye gösterecek. Pazar günü İstanbul da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ ALARMA GEÇTİ

İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda İstanbul’da beklenen kar yağışıyla ilgili alınan tedbirler değerlendirildi.

İstanbul'a kar geliyor! İstanbul Valiliği alarma geçti: Meteoroloji tarih verdi - Resim : 1

Vali Gül, toplantıda yaptığı değerlendirmede; “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, Kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kış Tedbirleri Toplantısını yapıyoruz. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız” dedi.