İstanbul’a ne yağacağı belli oldu! Asıl kıyamet şimdi kopacak, herkes önlemini buna göre alsın

İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışının nasıl bir şekilde geleceği merak ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’a bulgur türü yağış düşeceğini dile getirdi. Bu da yolların kısa süre içerisinde kapanması anlamına geliyor.

İstanbul’a ne yağacağı belli oldu! Asıl kıyamet şimdi kopacak, herkes önlemini buna göre alsın

İstanbul günlerden bu yana kar yağışını bekliyor. Dün öğle saatlerinde kendisini yağmurla karışık bir şekilde gösteren, sonrasında ise Silivri civarında etkili olan kar yağışının iç kesimlere ne zaman ulaşacağı merakla bekleniyor. 

YAĞIŞIN TÜRÜ DE ARAŞTIRILIYORDU

İstanbul'da etkili olması beklenen yağışın türü de vatandaşlar tarafından sıklıkla sorgulanıyordu. Bu soruya cevabı Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten verdi.

"BULGUR TÜRÜ YAĞIŞ OLACAK"

Ökten, "Yarın gece İstanbul'da kar bekleniyor. Belli ki graupel (kar peleti) sağanağı olacak. Yarın gece beraber takip yapacağız. Mor renkler kar" dedi.  

İstanbul’a ne yağacağı belli oldu! Asıl kıyamet şimdi kopacak, herkes önlemini buna göre alsın - Resim : 1

BULGUR TÜRÜ YAĞIŞ NE ANLAMA GELİYOR?

Graupel buzdan oluşan ve çapı yaklaşık 2-5 mm olan beyaz renkli bir yağış türüdür. “Graupel” kelimesi Almanca’dan gelir. Graupel yağışına İngilizce’de “Soft Hail” da denir, hatta bazen görüntüsü nedeniyle dolu ile karıştırılır. Halk dilinde ise “Kuzu dişi” veya “Bulgur” denir.