İstanbul’da 9 ilçede siber dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli yakalandı… Çok sayıda dijital materyal ele geçirildi

İstanbul Merkezli 9 ilçede bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, sahte internet siteleri üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 11 şüpheli yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 23 bin 125 TL para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mega kent genelinde 9 ilçede nitelikli dolandırıcılık suçlarının aydınlatılmasına yönelik çalışma başlattı.

İstanbul’da bulunan restoran ve eğlence mekanlarının sahte sitelerini oluşturarak rezervasyon adıyla ödemeleri alıp haksız kazanç sağlayan 14 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

ÇOK SAYIDA PARA ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul merkezli, Beylikdüzü, Güngören ve Beykoz ilçelerinde ve Ankara, Adana, Artvin, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Mersin ve Çanakkale illerinde yapılan operasyonda, 1 şahsın cezaevinde tutuklu bulunduğu, 1 şahsın ise askerde olduğu belirlendi. Operasyon sonucu 11 kişi yakalanarak, ikametlerinde yapılan aramada 23.125 TL para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.