Türkiye Kupası'nda şampiyon Beşiktaş!

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi ve maçı Beşiktaş 3-2 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Beşiktaş!

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 3-2 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 45+3. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal, 54. dakikada Salih Uçan ve 90+4. dakikada Al-Musrati kaydetti. Trabzonspor'un gollerini 13. dakikada Paul Onuachu ile 89. dakikada Nicolas Pepe attı. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 62. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Karşılaşma öncesinde iki takım sahaya 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı pankartla çıkarken; Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım da siyah kol bantlarıyla sahada yer aldı.

FİNAL MAÇI KAPALI GİŞE OYNANDI
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde taraftarlar iki takıma ayrılan tribünleri doldururken, müsabaka kapalı gişe oynandı. Mücadele öncesinde tüm biletler tükendi. Öte yandan tribünlere de 50 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VIP tribünlerde şehit ailelerini ağırladı. Ayrıca engelli futbolseverler TFF tarafından kendilerine özel olarak tahsis edilen tribünde maçı izledi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA CANLI ANLATIM...

90+4: GOL! Beşiktaş, Al Musrati'nin golüyle yeniden öne geçti.

90' Maçın sonuna 5 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

89' GOL! Trabzonspor, Pepe'nin golüyle eşitliği yakaladı.

76' Beşiktaş, golle burun buruna geldi. Gedson'un pası ile ceza sahasına giren Aboubakar, kale sahasında şutunu çekti. Top çok farklı şekilde dışarı gitti.

70' Trabzonspor, gole yine yaklaştı. Trezeguet'nin pasında topla buluşan Visca, ceza sahasına girerken çok sert vurdu. Kaleci Mert'e de çarpan top direkten dışarı gitti.

63'  Sağ kanattan topla ileri çıkan Ghezzal çalımını attı ve sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

 61'  Trabzonspor gole çok yaklaştı. Eren'in soldan içeri gönderdiği ortada Visca, topu kafayla ön direkte aşırdı. Yükseklik kazanan top direkten döndü ve Onuachu'nun önüne düştü. Nijeryalı golcünün kale önünde yaptığı vuruşu Mert inanılmaz çıkardı.

57' Trabzonspor rakip yarı alanda etkili oldu. Sağ iç koridorda boşluk yakalayan Meunier, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Kaleci Mert gole izin vermedi.

54' GOL! Beşiktaş, Salih Uçan'ın golüyle maçta öne geçti. Ceza sahası sol çaprazında topu alan Muleka, Salih'in koşu yoluna yüksek top gönderdi. Salih Uçan düzgün bir kafa vuruşu ile takımını öne geçiren golü attı.

50' Eren Elmalı, soldan savunma arkasına uzun top düşündü. Beşiktaş savunmasında Colley araya girdi.

46' Maçta ikinci yarı başladı.

Maçta ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

45+3 GOL: Beşiktaş, Ghezzal'ın penaltı golüyle maça denge getirdi.Gol - Rachid Ghezzal

45+2: PENALTI! Beşiktaş, penaltı kazandı. Ghezzal'ın arka direğe açtığı ortada Salih, topu içeri çevirmek istedi ancak top Bardhi'nin eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

45' İlk yarının sonuna 1 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

42' Mendy savunma arkasına hareketlenen Onuachu'ya uzun pas göndermek istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı. Aut.

40' Denswil, Muleka ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu verdi.
36' Beşiktaş rakip yarı alanda pas yapıyor.

33' Beşiktaş gole çok yaklaştı. Çalımlar ile soldan ceza sahasına giren Gedson, çaprazdan Uğurcan'ın sağını düşündü. Milli kaleci topu ayağıyla son anda çıkardı.

31' Sağ kanattan hücuma çıkan Svensson, kale sahasına yerden orta gönderdi. Kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etti.

28' Trabzonspor bu bölümde takım halinde topun arkasında.

25' Rachid Ghezzal, sol kanattan uzak direğe ortasını gönderdi. Eren Elmalı kafayla topu dışarı gönderdi.

20' Rakip yarı alanda kaleyi cepheden gören noktadan serbest vuruş kazanan Beşiktaş'ta Ghezzal'ın şutu üstten dışarı gitti.

17'KAÇTI! Sağ kanattan topla çıkan Muleka çalımlarla geldi ve ceza sahasına girdi. Düşerken yaptığı vuruşu Uğurcan son anda çıkardı.

13' GOL! Trabzonspor, Onuachu'nun şık golüyle maçta öne geçti. Orta sahada topu alan Onuachu, vücut çalımı ile rakibinden sıyrıldı ve sol kanattan ceza sahasına kadar girdi. Kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Nijeryalı golcü, ardından şık bir aşırtma golüyle topu ağlara gönderdi.

11' Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Gedson, sağ kanattan ortasını içeri yerden çevirdi. Savunmada Denswil, Muleka'dan önce topa hamle yaptı.

8' Orta alandan hızla çıkan Ghezzal topla birlikte geldi ve pasını Muçi'ye verdi. Ceza sahası yayında boş kalan Muçi'nin vuruşu savunmaya çarptı ve kaleci Uğurcan'da kaldı.

5' Ghezzal'ın verdiği pasta sol kanatta topla buluşan Muçi uzak direğe şut denedi fakat top direğin yanından dışarı çıktı.

3' Mendy savunma arkasına sarkan Onuachu'ya uzun pasını gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

 1' Maçta ilk düdük geldi ve dev final başladı.