İstanbul'da Gaziosmanpaşa, Avcılar, Kağıthane, Esenler ve Eyüpsultan dikkat! Bu 4 maddelik liste açıklandı. Bunları yapmak bir süre kesin yasak

İstanbul'da baraj doluluk oranları giderek azalırken, vatandaşlara düşen çok sayıda görev var. İstanbul'da en çok nüfusa sahip ilçeler arasında yer alan Gaziosmanpaşa, Avcılar, Kağıthane, Esenler ve Eyüpsultan'ın dikkat etmesi gereken 4 maddelik önemli bir liste var.

İstanbul'da Gaziosmanpaşa, Avcılar, Kağıthane, Esenler ve Eyüpsultan dikkat! Bu 4 maddelik liste açıklandı. Bunları yapmak bir süre kesin yasak

Baraj doluluk oranları İstanbul'da hızla düşmeye devam ederken, meteorolojik kaynaklar önümüzdeki 10 gün boyunca daha yağış beklenmediğini dile getiriyor. Meteorolojik kaynakların bu beklentisi nedeniyle ise vatandaşlara hem bu süreçte hem de önümüzdeki süreçlerde çok önemli işler düşüyor. 

İstanbul'da en çok nüfusa sahip ilçeler arasında yer alan Gaziosmanpaşa, Avcılar, Kağıthane, Esenler ve Eyüpsultan'ın dikkat etmesi gereken 4 maddelik önemli bir liste var.

BU 4 MADDEYİ KENDİ KENDİNİZE YASAKLAYIN

Meteorolojik kaynakların İstanbul için verdiği yasak tavsiyeleri şu şekilde: 

"Dış fırçalarken, traş olurken musluğu kapalı tutalım. 

Duş süresini 5 dakikaya indirelim. Duş alırken suyu boşa akıtmayalım. Musluğu sadece durulama esnasında açalım. 

Klozet rezarvuarlarındaki suyu azaltalım. Her sifona bastığımızda bu şekilde daha az su harcamış oluruz. 

Bulaşık ve çamaşır makinelerini tam dolmadan çalıştırmayalım. Ekonomik ve kısa mod tercih edelim. "