İstanbul’da kan donduran trafik kazası! İki çocuk mucize eseri kurtuldu!

İstanbul Üsküdar’da yol ortasına oturan iki çocuğu göremeyen otomobil sürücüsü, çocuklara çarptı. Otomobil altında 25 metre sürüklenen çocuklar mucize eseri kurtuldu. Hazırlanan bilirkişi raporunda çocuklar tali kusurlu bulunurken şoför ise asli kusurlu bulundu. Güvenlik kamerasına da yansıyan o anlara tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz ulaştı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da meydana geldi. Oyun oynamaktan yorulan 5 yaşındaki Kayra K. ve 10 yaşındaki Muhammet T. sokağın ortasında oturuyordu. Yokuş aşağı olan yolda oturan çocukları göremeyen otomobil sürücüsü Yusuf Ş. çocukları fark edemedi. Manevra yaptığı sırada çocuklara çarpan sürücü, iki çocuğu da 25 metre boyunca sürükledi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

MUCİZE KURTULUŞ

Kaza nedeniyle ağır yaralanan iki çocuk da yoğun bakıma kaldırıldı. İki çocuk da kısa bir süre sonra taburcu oldu.

“ÇOCUKLARI GÖRMEDİM”

Kaza nedeniyle otomobil sürücüsü Yusuf Ş. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde çocukları göremediğini öne süren sürücü, kaza nedeniyle üzgün olduğunu da belirtti. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen Yusuf Ş, çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“ÇOCUKLAR TALİ, ŞOFÖR İSE ASLİ KUSURLU”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında dosya bilirkişiye gönderildi. Hazırlanan bilirkişi raporunda sokağın ortasında oturan çocukların tali kusurlu, çocukları göremeyen otomobil sürücüsünün ise asli kusurlu olduğu vurgulandı. Başsavcılığın başlattığı soruşturma ise halen devam ediyor.