İstanbul’da su tüketimi rekor kırdı! İSKİ hemen harekete geçip vatandaşları uyardı

İstanbul’da hava sıcaklığının rekor seviyeye çıkması sonrası artan su kullanımı rekor kırdı. Bunun üzerine İSKİ tarafından vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda çağrı yapıldı. Vatandaşlara yollanan mesajda, “Lütfen suyumuzu dikkatli kullanalım. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da su tüketimi rekor kırdı! İSKİ hemen harekete geçip vatandaşları uyardı

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası vatandaşları bunalttı. Serinlemek isteyen vatandaşlar rekor düzeyde su tüketimi yapınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İSKİ’den vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yapıldı.

SU TÜKETİMİ ARTTI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İSKİ) abonelere gönderilen mesajda, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, şehirde su tüketimini artırdığı vurgulandı.

“LÜTFEN SUYUMUZU DİKKATLİ KULLANALIM”

Şehre dün verilen suyun 3 milyon 568 bin 56 metreküpe ulaşıp, yeni bir rekor kırdığı aktarılan mesajda, "Günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek gerçekleştireceğimiz sadece yüzde 10'luk bir tasarruf dahi yarınlarımız için son derece önemli. Lütfen suyumuzu dikkatli kullanalım. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım. Desteğiniz için teşekkür ederiz." ifadesi kullanıldı.