İstanbul'da sürücülere dronlu denetim: Yayalara yol vermeyenler cezayı yedi

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde sivil trafik ekiplerince denetim yapıldı. Denetimlerde yolun karşısına yol vermeyen sürücüler tespit edildi. 5 sürücüye bin 917 TL olmak üzere toplamda 9 bin 585 TL para cezası verildi.

İstanbul'da sürücülere dronlu denetim: Yayalara yol vermeyenler cezayı yedi

Kadıköy'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekipleri yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik denetim yaptı. Denetimlerde dron da kullanıldı. Denetimler sırasında mevzuata aykırı olarak araç kullanan ve yayalara öncelik vermediği tespit edilen araç sürücülerine ceza kesildi.

TOPLAM 9 BİN 500 TL CEZA KESİLDİ

Denetimlerde yayalara yol vermeyen 5 sürücüye para cezası uygulandı. Her sürücüye bin 917 TL olmak üzere toplamda 9 bin 585 lira ceza kesildi. Para cezası kesilen sürücülerden biri, "Acile gidiyorum ufaklık hasta da veterinere götürüyorum o yüzden. Şimdi acil gidiyorum serum alması lazım. O yüzden görmedim stresli olduğum için. "dedi. Sürücülerden bir diğeri ise, "Hiç görmedim. Daha önce ceza yazılmamıştı. Hata yapmışsam sıkıntı yok. Genelde yayalara yol veriyorum. En çok dikkat ettiğim konulardan biri bu " diye konuştu. Ceza kesilen bir başka sürücü ise, "Dronu görmedim" şeklinde konuştu. Başka bir sürücü ise, " Ben rahatsızım ameliyat oldum görmedim" dedi.