İstanbul'da taksilere denetim: Kemer takmayan şoförlere ceza kesildi

İstanbul'da trafik ekipleri, Taksim Meydanı’nda ticari taksilere yönelik denetim yapıldı. Yapılan denetimde emniyet kemeri takmayan 9 sürücüye kişi başı 436 TL toplamda 3 bin 924 lira ceza kesildi. Bir sürücü, "Takmamız gerekiyor, yani ticari takside sıcak olsa da takmamız gerekiyor. Yasalara uymamız lazım. Sıcaktan ötürü biraz önce çıkardım." diye konuştu.

İstanbul'da taksilere denetim: Kemer takmayan şoförlere ceza kesildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik Şube ekipleri, Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı’nda ticari taksilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimde durdurulan araçlarda sürücülerin emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığı ve belgeleri kontrol edildi.

"DEVLETİMİZİN CANI SAĞ OLSUN"

Yapılan denetimlerde emniyet kemeri takmayan 9 sürücüye kişi başı 436 TL olmak üzere toplamda 3 bin 924 TL ceza kesildi. Denetimde konuşan bir taksi sürücüsü “Çok sıcak, memur bey haklı takmamız lazım can güvenliğimiz için. Takmadım, gereken cezayı uygulayacaklar biz de üzerimize düşen vazifeyi yapacağız, ödeyeceğiz. Sıkıntı yok, devletimizin canı sağ olsun.” dedi.

"YASALARA UYMAMIZ LAZIM"

Bir başka sürücü ise “Takmamız gerekiyor, yani ticari takside sıcak olsa da takmamız gerekiyor. Yasalara uymamız lazım. Sıcaktan ötürü biraz önce çıkardım.” şeklinde konuştu.