İstanbul'da Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Avcılar ve Bağcılar dikkat... Büyük deprem için tarih verdi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremi hakkında daha önce verdiği tarihin bir kez daha arkasında durduğunu açıkladı. İstanbul'da depreme riskli ilçelerimiz arasında Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Avcılar ve Bağcılar yer alıyor.

İstanbul'da Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Avcılar ve Bağcılar dikkat... Büyük deprem için tarih verdi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından büyük İstanbul depremine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

Ercan, büyük İstanbul depremi hakkında daha önce verdiği tarihin bir kez daha arkasında durduğunu açıkladı. İstanbul'da depreme riskli ilçelerimiz arasında Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Avcılar ve Bağcılar yer alıyor.

"DEPREMİN TARİHİYLE İLGİLİ KARARIM DEĞİŞMEDİ" 

"Kararım değişmedi, değişmez" diyen Ercan, şu paylaşımı yaptı:

"Deprem oluşumu günübirlik, değil 100, 200, 500 yılda değışır. Bir kez tutarlı bir deprem öngörüsü yapınca yeter. Sık sık açıklama yapmak bilime aykırı olup, karmaşaya, esin ile gönenç bozukluğuna neden olur. İstanbul için kararım değişmedi, değişmez. Esenlikler."

2045 YILINI İŞARET ETMİŞTİ

Prof. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremi hakkında 2045 yılını tarih olarak vermişti. Ercan bu tarihi öne çekmediğini ve tarihin 2045 yılı olarak sabit olduğunu dile getirdi.