İstanbul'dan Bodrum'a gidiş maliyeti ne kadar? İstanbul Muğla arası kaç TL benzin yakar?

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala planlar yapılmaya başlandı. Fakat vatandaşlar artık bayram tatili için rotalarını memleketlerinden yazlık beldelere çevirdi. Türkiye'nin tatil cennetti Bodrum yine en çok tercih edilen lokasyonlardan biri... Peki İstanbul'dan Bodrum'a gidiş maliyeti ne kadar? İstanbul-Bodrum arası köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar? Detaylarını haberlerimizde sizleri için derledik...

İstanbul'dan Bodrum'a gidiş maliyeti ne kadar? İstanbul Muğla arası kaç TL benzin yakar?

9 günlük bayram tatili Cumartesi günü başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 günlük bayram tatili olacağını belirtmesinin ardından Bodrum'da rezervasyonlar 2 katına çıktı. 

Bayram tatili için şehir dışı planlar günler öncesinden yapıldı. Çoğu vatandaş memleketine gitmek yerine bu yıl da tatil beldelerini tercih etti. Türkiye'nin gözde tatil yerlerinden biri olan Bodrum bu lokasyonların başını çekiyor. Peki İstanbul'dan Bodrum'a gidiş maliyeti ne kadar? İstanbul-Bodrum arası köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar? 

İstanbul'dan yola çıkarak Bodrum'a varmak isteyen bir sürücünün geçmek durumunda olduğu ücretli otoyol ve köprü ücretleri: 

İstanbul'da Avrupa Yakasında oturan bir kişi seçeceği yol güzargahına göre;

Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 25,00 TL

15 Temmuz Şehitler Köprüsü: 10,75 TL

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü: 10,75 TL

Osmangazi Köprüsü: 295,00 TL

Osmangazi - İzmir:  459.00 TL

İzmir-Aydın Otoyolu: 9.50 TL

Buna göre İstanbul'dan yola çıkan bir sürücü 800 TL otoyol ve köprü ücreti ödeyerek Bodrum'a gidebilir. 

İstanbul Muğla arası kaç tl benzin yakar?

Esenler, İstanbul ile Bodrum, Muğla arası 716 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 8 saat 29 dakika sürecektir. Benzinli bir araç İstanbul-Bodrum arası 1100 TL yakıt parası verecek. 

Muğlaya giderken nerelerden geçilir?

Ortalama 210 kilometre mesafede yer alan Muğla ‘ya E87 otobanı kullanılarak en kısa şekilde ulaşım sağlanabilir. Sırasıyla Menderes, Torbalı, Aydın üzerinden devam edip Yatağan, Bayır ardından Muğla ‘ya ulaşım sağlanabilir. Bu yolculuk yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir.