İstanbul'dan Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin'e gidip koyun besleyeceklere müthiş haber. Para ödenecek

Başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde hayvancılık faaliyetlerinde azalmalar yaşanmasının ardından hükümetler kolları sıvamaya başladı. Türkiye'de de İstanbul'dan Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin'e gidip hayvancılık yapacaklara ciddi miktarda destek verilecek.

İstanbul'dan Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin'e gidip koyun besleyeceklere müthiş haber. Para ödenecek

Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde hayvancılık yapan insan sayısında azalma yaşanıyor. Hükümetler de çok önemli bir alan olan hayvancılıktaki bu kan kaybını telafi etmek adına yeni programlar hazırlıyorlar. Türkiye'de İstanbul'dan Anadolu'ya giderek hayvancılık yapacak vatandaşlar için önemli bir program hazırlandı. 

Özellikle İstanbul'da evlerin kira fiyatları uçmuş durumda. Büyükşehirlerde artık yaşamak neredeyse imkânsız. Bir çok yurttaş da köyüne dönmenin yollarını araştırıyor.

HAYVANCILIKLA UĞRAŞMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ FIRSAT

Devlet, çiftçilik yapmak, hayvancılıkla uğraşmak isteyenlere çok avantajlı fırsatlar sunuyor. Bu kapsamda sıfır faizli krediler, koyun, düve desteği gibi destekler sağlanıyor.

HER YIL BELİRLİ AYLARDA BAŞVURU TARİHLERİ VAR

Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

ÖDEMELER HAKKINDA BİLGİ

Proje uygulama süresi 2019-2023 yılları arasında olup, 10-50 baş arası kurulu büyükbaş ve 100-200 baş arası kurulu küçükbaş hayvan işletmelerine damızlık erkek materyal (boğa, koç ve teke), yeni ahır/ağıl yapımı ve ahır/ağıl tadilatları ve makine alet-ekipman alımları konularında hibe desteği sağlamaktadır.

BAŞVURULAR NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki 41 ilde, inşaat yatırımları için doğrudan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine, damızlık erkek materyal alımları için ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurular yapılmaktadır. 

Hibe programına başvurabilmek için gerçek ve tüzel kişilik olmak gerekmektedir. Bu şartları taşıyan yatırımcılar bağlı bulundukları illerin İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, bir dilekçe ile, Bakanlığımız Türkvet kayıt sistemi ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduklarını belgeleyen belgeler ve sahip oldukları arazi varlıklarını gösterir bilgiler ile ön başvurularını yapabilirler.