İstanbul'u kana bulamak isteyen bombacının keşif anları kameralara yansıdı!

Geçtiğimiz günlerde TÜGVA temsilciliğinin bulunduğu binaya bomba koyan 'Ojeli terörist' kısa sürede yakalanmıştı. İstanbul'u kana bulamaya çalışan kadın teröristin yeni görüntülerine tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı.

Bombacı teröristin, kılıktan kılığa girdiği günlerce keşif yaptığı ve terör örgütü PKK kamplarında eğitim aldığı ortaya çıktı. Günlerce farklı kıyafetlerle keşif yapan bombacı kadın hain planına ulaşamadı, kısa sürede yakalandı. 

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Türkiye Gençlik Vakfı temsilciliğinin binasına 21 Nisan Perşembe sabahı el yapımı patlayıcı bırakıldı. Can kaybı ve yaralanan olmadan patlayıcı infilak edildi. Binanın camlarında hasar oluştu. Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele polisleri harekete geçti. Faili yakalamak için titiz bir çalışma başlatan polis binlerce dakikalık görüntüden oluşan yüzlerce kameranın kayıtlarını inceledi. Tiziz çalışmayla teröristin önce kimliği, sonra da saklandığı yer belirlendi. Teröristin Pendik'te bir adreste kaldığı tespit edildi. Terörist kaldığı adrese giderken terörle mücadele ve istihbarat polisleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Teröristin planları da ortaya çıktı. Eylem öncesi Gaziosmanpaşa, Halkalı, Fatih, Tuzla ve Pendik'de farklı hedeflere yönelik keşif yaptığı da ortaya çıktı. İzini kaybettirmek için sürekli yer değiştiren B.Y. isimlki teröristin Vetenerlik Fakültesi mezunu olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK kamplarında bir yıl boyunca bomba eğitimi ve istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı tespit edildi. Terörist, PKK iltisaklı 8 Sol Terör Örgütünün birleştiği Halkların Birleşik Devrim Hareketi adlı  terör örgütü üyesi çıktı.

Devrim Tosunoğlu'nun özel haberi..