İstanbul’un bu 5 ilçesinde yaşayanlar! Bilmeniz gereken bir uyarı geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan uyarı yapıldı. 5 ilçede çok şiddetli fırtına yaşanacağı ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği açıklandı.

İstanbul’un bu 5 ilçesinde yaşayanlar! Bilmeniz gereken bir uyarı geldi

Kurak başlayan kış mevsiminde, yağış için Aralık ve Ocak aylarına umut bağlanırken ne yazık ki beklenen olmadı. Yılın son günlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Ocak ayı ortalarında olduğumuz bugünlerde yurt genelinde şiddetli fırtına etkili olmaya başladı. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bazı bölgeler için önemli uyarılar yapıldı. Kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle 19 kente sarı ve turuncu kod alarmı verildi.

MGM tarafından sarı kod gönderilen iller:

Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Eskişehir İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Uşak, Yalova.

Turuncu kodla uyarılan  iller de şöyle:

Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.

'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Bununla birlikte vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olma konusunda da uyarı yapıldı. Fırtına nedeniyle bu sabah saatlerinde birçok deniz ulaşımı seferleri de iptal edildi.

AKOM'DAN 5 İLÇEYE UYARI

Bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapıldı. Özellikle Eyüpsultan, Arnavutköy, Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca ilçelerinde rüzgarın, yer yer 80 km/saatlik kuvvetli fırtına şiddetinde esmesi bekleniyor.