İstanbul'un en yükseği... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı

İstanbul'un en yüksek yapısı... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı. 369 metre yüksekliğindeki 49 katlı Çamlıca Kulesi'ne nasıl gidilir? Çamlıca Kulesi'ne giriş ücreti ne kadar? Çamlıca Kulesi hangi günler ve saat kaçta açılıyor? İşte Çamlıca Kulesi hakkında tüm detaylar.

İstanbul'un en yükseği... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı

İstanbul'un yeni simgesi olarak tanıtılan, kentin en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi bugünden itibaren yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine açıldı. 

Kuleyle ilgili bilgiler veren PTT Kule A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt, 2017 yılında yapımına başlatılan kulenin İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünde açıldığını vurguladı. 

İstanbul'un en yükseği... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı - Resim : 1

Söğüt'ün verdiği bilgilere göre Çamlıca Kulesi pandemi dönemi boyunca hafta için sabah 10 ile akşam 21 arasında hizmet verecek. 369 metre yüksekliğindeki kule 20 dönümlük peyzaj alanıyla aynı zamanda tam bir botanik bahçesi. Çamlıca Kulesi seyir terasları, restoran katları ve düzenlenecek etkinliklerle de İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Peki Çamlıca Kulesi'ni gezmenin ücreti ne kadar? 

Çamlıca Kulesi için iki farklı biletleme seçeneği yer alıyor. Kule girişinde tam ücret 60 lira, indirimli ücret ise 30 lira olarak belirlendi.

Kuleye İstanbul'un birçok noktasından kolayca ulaşım mümkün. Metrolardan ve değişik güzergahlardan vatandaşlarımızı buraya taşımakla alakalı iki güzergah oluşturuldu. Güzergahlardan bir tanesi, Çamlıca Camisi'nden başlayan güzergahla kuleye ulaşılabiliyor. İkincisi ise Altunizade ve Acıbadem metrodan da vatandaşlar kuleye götürülecek.

İstanbul'un en yükseği... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı - Resim : 2

Toplam 30 bin 150 metrekare alan üzerinde kurulan Çamlıca Kulesi, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek yapısı oldu. İletişim ve yayıncılık faaliyetlerini dünya standartlarına taşımayı amaçlayan kule, Türkiye'nin yayıncılık alanında "tek verici tesis" modeline geçerek civarda dağınık halde bulunan, çevre ve insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip, elektromanyetik ve görüntü kirliliğine neden olan tüm vericileri bünyesinde birleştirdi.

Eylül 2020 itibarıyla asli faaliyeti olan yayıncılık hizmetinin verilmeye başlandığı kulede, 100 radyo yayını birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları birbirine karışmadan yayın yapabiliyor. Kulede, medya yayıncılık hizmetinin yanı sıra kablosuz telekomünikasyon operatörlerine altyapı hizmeti de sunuluyor.

İstanbul'un en yükseği... Kentin yeni simgesi Çamlıca Kulesi ziyarete açıldı - Resim : 3

Çamlıca Kulesi, ana faaliyet alanı olan yayıncılık faaliyetinin dışında sosyal alanlarıyla da ziyaretçilere hizmet veriyor. Ziyaretçiler, Çamlıca Kulesi'nin 33. ve 34. katlarında bulunan seyir teraslarında panoramik İstanbul manzarasını izleyebiliyor, deneyim alanlarında vakit geçirebiliyor, 39. ve 40. katlarında bulunan 360 Kule & Restoran'da manzara eşliğinde Türk ve dünya mutfağının özel sunumlarından faydalanabiliyor.