Taksim'den taksiye binmek 45 dakika sürdü!

İstanbul'un son dönemdeki en büyük ulaşım sorunlarından bir tanesi de taksi. Şehrin kalabalığına yeterli olmayan taksi sayısına bir de mesafeyi beğenmeyen taksiciler eklenince yolculuk çileye dönüyor. Bu sorunu yakından incelemek isteyen TV100 ekibi, Taksim'de taksiye binmeye çalıştı...

İstanbul'un son dönemdeki en büyük ulaşım sorunlarından bir tanesi de taksi. Şehrin kalabalığına yeterli olmayan taksi sayısına bir de mesafeyi beğenmeyen taksiciler eklenince adeta bir çile haline dönüyor taksi ile yolculuk yapmak.

TV100 muhabiri de Taksim'de 45 dakika boyunca taksiye binemeyen sadece bir kaç vatandaştan birisi oldu.  

Kimi zaman bebekli aileleri dahi yağmurun altında almayan taksiciler, çoğu zaman gidilecek mesafeyi kısa bularak yolcuları araç içerisine almıyorlar. Elbette bu durumdan yakınan taksiciler de var. "Mesleği kötü tanıtıyorlar" diyerek meslektaşlarına tepki gösteren taksiciler de oluyor, "Ben müşteri ayırt etmem" diyen de.

 

 

İstanbul'un taksi sorununu yakından görmek ve yolcuların yaşadığı sorunları aktarabilmek adına TV100 Muhabiri Gülay Alaca Türkiye'nin kalbi Taksim Meydanı'nda taksi ile yolculuk etmeye çalıştı.

İstanbul hatta belki de Türkiye'nin en işlek noktalarından bir tanesi olan Taksim'de dakikalarca taksi bekleyen muhabirimiz Alaca'nın çabasını TV100 kameraları saniye saniye çekti.

Dakikalarca boş taksinin geçmesini bekleyen Alaca, bir taksinin boş olduğunu görerek el uzatıyor ancak taksici almıyor ve gerekçe olarak da, "Yemek yiyeceğim ablacım" cevabını veriyor.

 

45 Dakika taksi bulamadı!

Taksilerin durmaması bir yana, boş taksi de bulmak bir hayli zordu. Sıra bekleyen vatandaşlar adeta sıra kapmaca oynarcasına boş taksiye ulaşmak için bir birlerinin önlerine geçtiği görüntülendi.