İşte İstanbul'da karın yuttuğu 3 ilçe

İstanbul'da üst üste yapılan kar uyarıların ardından yağış dün akşam saatlerinde zirve yaptı. İstanbul'da kar Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi ilçelerini neredeyse tamamen yuttu. Birçok ilçede ise binlerce kişi yolda araçlarının içinde mahsur kaldı. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimi buldu.

İşte İstanbul'da karın yuttuğu 3 ilçe

İstanbul'da kar kalınlığı giderek artıyor. Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi'de kar kalınlığı  80 - 85 santimi buldu, bazı noktalarda 1 metreye ulaştı.

İstanbul'un güneydoğu kesimlerinde Çekmeköy, Sultangazi, Sancaktepe, Kartal Pendik gibi ilçelerinde ise kar kalınlığı 50-60 santime kadar çıktı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, kar yağışının etkisini gösterdiği İstanbul'daki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi'deki kırsala gidildiğinde 1 metreyi aşan, 80 - 85 santim gibi kar yüksekliği ölçülüyor" dedi.

İstanbul'da tarihin en zor günlerinden biri yaşanırken, şiddetli şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç ve vatandaşın yollardaki tedirgin bekleyişi sürüyor. Gelişmeleri Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesinde takip eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

İstanbul'da karın 1 metreyi bulduğu yerler var

Kendisine gelen resmi veriler ışığında açıklama yaptığını belirten Başkan İmamoğlu, "Bazı komşularımız bizim burada daha yüksek diyeceklerdir ancak şu anda Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi'de 80- 85 santimetre, üstelik kırsala gidildiğinde 1 metreye kadar ulaşan bir yükseklikle karşı karşıyayız" diye konuştu.

İstanbul'da kent merkezinda kar kalınğı 30-35 santim

Açıklamalarını sürdüren İmamoğlu, "Daha Güney'e doğru olan ilçelerimizde de kalınlık 50- 60 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde ise rahatlıkla 30-35 santimetrenin altında ölçemiyoruz. Şu anda az önce bahsettiğim verilere bakılırsa, daha Doğu'ya yayılıyor ve bu şiddetli şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.