İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 17 kişi tutuklandı! Teröristin polise verdiği ifade yalan çıktı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Terörist Ahlam El Beşir'in, daha önce verdiği ifadelerde polisi yanltmaya çalıştığı belirlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 17 kişi tutuklandı! Teröristin polise verdiği ifade yalan çıktı

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı.

"Hacı" isimli bir kişinin kendisini takip ettiğini, saldırıdan önce fotoğrafını çekip telefonuna göndererek "Seni izliyoruz" dediğini öne sürdü. "Korktum, çantayı Bırakıp Taksim'e yürüdüm" dedi. Ancak kamera kayıtlarında teröristin tarif ettiği şekilde bir kişi tespit edilmedi.

Emniyet ve istihbarat birimleri İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili Ahlam El Beşir'in fotoğraflarını çeken kimse olmadığını belirledi. El Beşir'in polis sorgusunda kendisini kurtarmak için böyle bir ifade verdiği ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 17 kişi tutuklandı! Teröristin polise verdiği ifade yalan çıktı - Resim : 1

El Beşir PKK-PYD terör örgütüne 2017 yılında sevgilisi Ahmed A. aracılığıyla girdiğini anlattı.

Örgütün "Hacı" isimli yöneticisi tarafından önce Celablus'ta görevlendirildiğini, görevi kabul etmemesi üzerine Bilal Hassan isimli teröristle birlikte Türkiye'ye gönderildiğini söyledi.

İdlib'te buluştuğu Bilal Hassan ile 27 Temmuz'da Hatay'a gelip araçla İstanbul'a geçtiklerini iddia etti.

El Beşir'in ifadesine göre iki terörist Esenler'de Ferhat Habeş isimli kişinin evinde kaldılar. Habeş'e ait tekstil atölyesinde kalarak karı-koca gibi göründüler. Bu sayede dikkat çekmemeye çalıştılar.

El Beşir 4 ay boyunca Bilal Hassan'ın evden hiç çıkmadığını, saldırıdan önce ise Yasir isimli kişinin kendisini 3 defa Taksim'e keşif yaptırmaya götürdüğünü anlattı.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 17 kişi tutuklandı! Teröristin polise verdiği ifade yalan çıktı - Resim : 2

El Beşir ayrıca saldırı günü, Bilal Hassan ile Taksim'e gittiklerini, çantada bomba olduğunu bilmediğini ileri sürdü. El Beşir, "O geri döndü. Ben oturdum. çantayı elledim. Üstte cips vardı. Altında yumuşak bir şey vardı. Uyuşturucu sandım. Bıraktım. Yürümeye başladım. Parfüm bakıyordum, o arada patlama oldu" dedi.

Saldırı günü Bilal Hassan'ın araçtan indikten sonra "Sen git ben geliyorum" dediğini, caddeye geldiğinde ise "Seni izliyoruz" mesajı üzerine bombayı bıraktığını iddia etti. Ancak bu ifadenin gerçeği yansıtmadığı tespit edildi.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 17 kişi tutuklandı! Teröristin polise verdiği ifade yalan çıktı - Resim : 3

Firari Bilal Hassas'ı yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Gece istiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli mahkemede tutuklandı.

Aralarında terörist Ahlam Albashır'ın da bulunduğu bazı tutuklular, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne konuldu.