İtfaiye son anda yetişti! Ev küle döndü

İstanbul Eyüpsultan'da bir ev cayır cayır yandı. Mahalle sakinlerinin iddialarına göre yangını, madde bağımlısı olduğu öğrenilen S.A. isimli genç çıkardı. Çevredekilerin ihbarına üzerine itfaiye ekipleri olay yerine geldi ve yangına müdahale etti.

Olay, Eyüpsultan Pirinççi Köyü Gençosman Sokak'ta bir evde meydana geldi. Saat 15.00 sıralarında evden alevlerin yükseldiğini fark eden mahalleliler, bir yandan yangına müdahale etmeye çalıştı, diğer yandan itfaiye ekiplerine haber verildi. İddiaya göre alevlere teslim olan evi S.A isimli genç yaktı. Gencin daha evvel de babasına ait bir ahırı yaktığı,  evdeki eşyalara zarar verdiği ve ailesini pekçok kez darp ettiği öğrenildi.

Yangın anını anlatan bir kişi, “Saat 15.13 gibi parkta oturuyordum, bir anda dumanlar yükseldi. Döndüm baktım ev yanıyor. Ev sahibini aradım, bana ev mi yanıyor, dedi. Nereden şüphelendi onu da bilmiyorum, itfaiyeyi aradım eve gitti. Üzgünüm ev gitti yazık, günah” dedi. Yangınla ilgili konuşan bir diğer kişiyse, “Üzücü bir olay, Allah kimsenin başına vermesin. Sözün bittiği yer şu anda, çocuğun böyle bir şey yapıyorsa, anne, baba ne yapsın. Sıkıntılı bir çocuktu, iddialara göre kendi evini kendi yaktı, bu hallere getirdi” diye açıklama yaptı.

Yangın sonrası kullanılamaz hale gele evde can kaybı olup olmadığıysa belirtilmedi.