İttifak görüşmesinin perde arkasında ne oldu? YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz tv100’de anlattı: Büyükşehir istedik

tv100'ün gündemi belirleyen programı Kübra Par'la Farklı Açılar'da Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, partisinin AK Parti ile yaptığı ittifak görüşmesiyle ilgili "İttifak yapıyoruz. Büyükşehir’i de isteyeceğiz tabii ki. Bizim arkadaşlarımız demişler ki en azından siz bize somut bir teklifle gelin. Yani “Şu Büyükşehir ve biz sizi destekleyelim deyin. Şu ilde biz sizi destekleyelim deyin. Bu şekilde gelin bize” demişler." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti GİK Kurucular Kurulu üyesi Mehmet Aslan, Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın partisinin yerel seçimlerle ilgili kararının açıklaması programda masaya yatırıldı. 

"SOMUT TEKLİF" VURGUSU
Burhan'ın "Benim görüşmelerle ilgili bilgi aldığım AK Parti kaynaklarından şunu söyledi. 2 tane Büyükşehir, 2 tane il istediler. Bunun anlamı şu. Biz yapmak istemiyoruz demektir. Böyle bir talep oldu mu olmadı mı?" sözlerine Altınöz "Bizim arkadaşlarımız demişler ki en azından siz bize somut bir teklifle gelin. Yani “Şu Büyükşehir ve biz sizi destekleyelim deyin. Şu ilde biz sizi destekleyelim deyin. Bu şekilde gelin bize” demişler." diyerek yanıt verdi. 

"BÜYÜKŞEHİR ALACAK OYUMUZ VAR"
Par'ın "Ama bir Büyükşehirde AK Parti Yeniden Refah Partisi’ni niye desteklesin? Bu çok büyük bir talep değil mi? Sizin bir Büyükşehir alacak kadar oyunuz var mı?" sözlerine ise Altınöz " Var tabi niye olmasın? Alacağız göreceksiniz." dedi.

"BÜYÜKŞEHİR'İ DE İSTEYECEĞİZ TABİİ Kİ"
Büyükşehir talebiyle ilgili ise Altınsöz "İttifak yapıyoruz. Büyükşehir’i de isteyeceğiz tabii ki. Hakkımız." ifadelerine yer verdi.