İYİ Partili vekilden 6’lı masa açıklaması: Suskun kaldığımız çok şeyler var

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, hafta içi her gün tv100'de yayımlanan 10'dan 12'ye programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altılı masayla ilgili konuşan Erel, İYİ Parti olarak gönlümüzden geçen çok şeyleri dillendiremediğimiz ortak masada bizi çok rahatsız eden söylemler karşısında suskun kaldığımız çok şeyler var. 6’lı masanın ruhuna uygun hareket etmek zorundayız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, tv100'de katıldığı 10'dan 12'ye programında Davutoğlu'nun sözlerini eleştirdi. Erel'in açıklamaları şu şekilde:

"Bize bugüne kadar Davutoğlu’nun 6’lı masada böyle bir talebinin olduğu yönünde bir bilgi gelmedi. Sayın Davutoğlu bu görüşünü neye dayandırarak hangi kriterlere göre kamuoyuyla paylaştığını şahsen ben de bilmemekteyim.

Davutoğlu gönlünden geçenleri diline dökmüş. İYİ Parti olarak gönlümüzden geçen çok şeyleri dillendiremediğimiz ortak masada bizi çok rahatsız eden söylemler karşısında suskun kaldığımız çok şeyler var. 6’lı masanın ruhuna uygun hareket etmek zorundayız.

İYİ Partili vekilden 6’lı masa açıklaması: Suskun kaldığımız çok şeyler var - Resim : 1

Çıkın çarşıya, pazara vatandaşın gündeminde Türklük meselesi mi var? Ana dilde eğitim mi var? Eyalet yöntemi mi var? İnsan konuşurken tek başına hareket ederken her şeyi söyleyebilir ama 6’lı masanın parçasıysa herkes söylediğine dikkat etmek zorunda" ifadelerini kullandı.