İYİ Parti Ankara İl Başkanı'nın bakanlık açıklaması! Uğur Poyraz tv100'e konuştu: Kişisel görüşleri olup temenni içermektedir

tv100 canlı yayınına bağlanan İYİ Parti Genel Sekreteri avukat Uğur Poyraz, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'e verdiği "Tabanımızın talebi İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın İYİ Parti'ye verilmesi" demeciyle ilgili "Sayın Köylüoğlu, Ankara'da partimizi temsil etmektedir. Faruk Köylüoğlu'nun görüşleri kendi görüşleri olup, bunların her biri temenni içermektedir" dedi.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kamuoyu Araştırmacısı Can Selçuki ve Akademisyen/Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'ın konuğu oldu.

"TABANIMIZIN TALEBİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN İYİ PARTİ'YE VERİLMESİ"
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'e "Seçmenimizin yüzde 40'ında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı çerçevesinde bazı çekinceler var. Kılıçdaroğlu'na oy verme konusunda çekincesi olan seçmenlerin talebi olarak İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıkların İYİ Parti tarafından yönetilmesi konusunda tespitlerimiz var" demecini verdi.

"KİMSE KONUŞURKEN BİR TALİMAT ALMA DURUMUNDA DEĞİLDİR"
tv100 canlı yayınına bağlanan İYİ Parti Genel Sekreteri avukat Uğur Poyraz, Köylüoğlu'nun demeciyle ilgili "İYİ Parti anayasal şartları oluşturulmuş, siyasi partiler kanununa göre kurulmuş, Türkiye'de 21. yüzyılda 2023 Türkiye'sine yakışır bir şekilde siyaset ortaya koyan bir partidir. Biz bir iş yeri, askeri tabur değiliz. Kimse konuşurken bir talimat alma durumunda değildir. Sayın Akşener, katıldığı yayınlarda İYİ Parti'deki demokrat duruşu dile getirmiştir." açıklamasını yaptı.

"FARUK KÖYLÜOĞLU'NUN GÖRÜŞLERİ KENDİ GÖRÜŞLERİ OLUP, BUNLARIN HER BİRİ TEMENNİ İÇERMEKTEDİR"
Poyraz "Sayın Köylüoğlu, Ankara'da partimizi temsil etmektedir. Faruk Köylüoğlu'nun görüşleri kendi görüşleri olup, bunların her biri temenni içermektedir. Bir partinin bütün yetkili kurullarındaki insanlar 15 Mayıs'tan sonra olası Millet İttifakı iktidarında bakanlık dahil yürütmede etkili olmayı önemser ve buna dair görüş ve önerilerini ortaya koyabilir. Bununla ilgili karar verme mercii partilerin genel merkezi ve genel başkanlık makamıdır." ifadelerini kullandı.