İYİ Parti Genel Başkan adayı M. Tolga Akalın tv100’e konuştu: O ismin gelmediği illerde İYİ Parti miting yapmakta zorlandı

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, tv100 yayınında yaptığı açıklamada geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçiminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın gelmediği şehirlerde İYİ Parti'nin miting yapmakta zorlandıklarını ifade etti .

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, Özel Röportaj'da Gürkan Hacır ve Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı. 

"3. YOLUN İSTİSNASI BİZİM İÇİN MANSUR BEYDİ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili Akalın "Mansur Yavaş Selçuklu coğrafyasındaki en sevilen ve tanınan siyasi aktör dolayıyla İYİ Parti’nin Mansur Yavaş’a belediye başkanlığı döneminde destek vermesi aynı zamanda bu Selçuklu coğrafyasındaki Mansur Yavaş sempatisini de İYİ Parti’ye bir oy olarak tahvil edilmesi stratejisiydi dolayısıyla 3. yolu açarken bizim için bunun istisnası Mansur Bey olmalıydı." diye konuştu.

"MANSUR YAVAŞ'IN GELMEDİĞİ İLLERDE MİTİNG YAPMAKTA ZORLANDIK"
2023 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Mansur Yavaş'ın gelmediği illerde miting yapmakta zorlandıklrını belirten Akalın "45 ilin 40'ında Mansur Yavaş miting yapmaya bizimle geldi. Mansur Yavaş'ın gelmediği illerde 2023 seçimlerinde miting yapmakta zorlandık. Kurt kışı geçirirken yediği ayazı unutmaz. O ayazı geçirirken Mansur Yavaş yanımızda oldu." ifadelerine yer verdi.