İYİ Parti Genel Başkanı grup toplantısında konuştu: "Tüm emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapın"

Grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilere 10 bin TL zam yapılması yönünde çağrıda bulunarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı grup toplantısında konuştu: "Tüm emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapın"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, FETÖ'den ihraç edilen eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in beraatine de tepki gösterdi. 

Akşener'in konuşmasından önemli detaylar;

"EMEKLİYE SEYYANEN 11 BİN LİRA ZAM YAPILSIN"

Mayıs ayında, söz verdiğiniz ama sözünüzden dönüp, yapmadığınız zammı da, hesaba katarak ocak ayı için, tüm emekli maaşlarına, seyyanen, 11 bin lira zam yapın. Böylece hem, en düşük emekli maaşını, asgari ücret seviyesine, çıkarmış olursunuz hem de, emekli maaşları arasındaki farkı, adil şekilde, korumuş olursunuz. Bunun da yanında kök maaş işinden de, derhal vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden ve yüksek günle prim ödeyenleri, daha fazla cezalandırmayın.

ALİ DEMİR TEPKİSİ

Ülkemizdeki sorunlar, her geçen gün, çığ gibi büyürken iktidarla, ana muhalefetin, ele ele sürdürdüğü, kayıkçı kavgası tam gaz devam ederken laf atmalarla, kılıç kalkan oyunlarıyla, günler geçerken; bitmek bilmeyen dedikodularla, milletin gerçek gündemi, sümen altı edilirken geçtiğimiz hafta, bir hukuk garabetine daha, şahit olduk.

Biliyorsunuz 2020 yılında, bir rezalet ortaya çıkmıştı. Düzenlenen bilirkişi raporuyla ÖSYM’nin, 2010 ile 2015 yılları arasında gerçekleştirdiği, tüm sınavların sorularının sızdırıldığı tespit edilmişti. Bunun sonucunda ise dönemin ÖSYM Başkanı, Ali Demir 'FETÖ üyeliği' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla 18 yıl 6 ay hapis istemiyle, tutuklanmıştı.