İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı: Seçimlere kendi kadrolarımızla gireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz’un yıl dönümü 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da partililere seslendi. Seçime kendi kadrolarıyla gireceklerini açıklayan Akşener, "Tüm siyasi partilere açık ve net çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Akşener, "Meselemiz Türkiye olduğu için nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ne yazık ki önce şahsım önce ben diyenlerle uğraştık" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı: Seçimlere kendi kadrolarımızla gireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malazgirt Zaferi'nin 952'nci, Büyük Taarruz’un 101’inci yıldönümü çerçevesinde Afyonkarahisar'da partisince düzenlenen programa katıldı.

Akşener, günler öncesinden “Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağı” vurgusuyla duyurulan program kapsamında Afyonkarahisar’da konuştu.

Konuşmasında başlangıcında Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünü kutlayan İYİ Parti lideri, “Bu kutlu günde Kocatepe'de bizlerle olan Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları, değerli dava arkadaşlarım, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız. Sırtımıza ecdadımızın mirasına yaslayıp, yeni bir yola çıkmak için buradayız. Çünkü bugün burada tarihin sinesine çelik kalemle yazılan 1000 yıllık bir mücadelenin bir ruhu var” dedi.

“HER TÜRLÜ İMKANSIZIN MÜMKÜN KILINDIĞI ZAFER HAFTASINDAYIZ”

“Nesilden nesile devrolan kutlu vazife değişmemiştir” diyen Akşener, Anadolu mührünü bozmaya tarihin hiçbir döneminde ne dahili ne de harici hiç kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir. Hangi dönemde olursak olalım, tüm şartlara meydan okuyan o çelikten duruş değişmemiştir. İnsanlar değişmiştir ama nesilden nesile devrolan o kutlu vazife değişmemiştir. Türkün istiklal ve istikbali için aşılmaz surların yıkıldığı, her türlü imkansızın mümkün kılındığı zafer haftasındayız” dedi.

Akşener, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"MUHASEBEMİZİ YAPTIK"

Seçimlerin üzerinden tam 90 gün geçti. Seçim teamüllerine göre bu 90 gün önemlidir. Bu sürede biz de muhasebemizi yaptık. Buradan çıkan sonuçları sizle paylaşacağım.

Bu seçimin kaybedilmesini isteyenlerle de mücadele ettik. Milletimize bir çıkış yolu açmak istedik. Bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık.

“NE YAZIK Kİ ÖNCE BEN DİYENLERLE UĞRAŞTIK”

Biz nefsimizi kör odalara hapsettik. Ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Ne yazık ki önce ben diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için ben ve sizler hepimiz şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik.

Ne yazık ki koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık. Koltuğundan başka hiçbir şeyini düşünmeyenlerle uğraştık ve maalesef olmadı olduramadık. 2023 seçimlerindeki yenilgiye engel olamadım. Ne yazık ki olmadı olamadı olduramadık.

Türk siyaseti, belli başlı yankı odalarına hapsedildi. Biz milletin çağrısını dile getirdik diye o yankı odalarda hainlikle suçlandık. İşbirlikçilikle suçlandık.

“ASIL SORUNUN KENDİ SAFLARIMIZDA OLDUĞU GÖREMEDİM”

Ben sustum yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum ama o verileri yırtıp atanlar susmadı. Bu sessizliği sürdürmek artık mümkün değildir.

Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Bu yüzden sizlerden ve Türk milletinden özür dilerim. Ben iki arkadaşımın önünü açmak için her şeyi yaptım. Kazanacak iki ismin adaylığını sağlayamadım, yollarını kapatanlara engel olamadım.

“KEŞKE HERKES BİZİM KADAR CESUR VE YÜREKLİ OLABİLSEYDİ”

Önleri kesilmek istendiğinde yardımlarına koştum, yanlarına koştum. Her türlü hakareti göğüsledim. Ama onların paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım.

Allah’ım şahittir ki ne yaptıysam, seçimleri kazanmak için yaptım. Tarihi yol ayrımında milletimiz kazanabilsin diye yaptım. Umut yaşasın, millet iradesi sonuca yansısın diye yaptım. Ne yaptıysam da bugün her birinin arkasındayım. Keşke herkes bizler kadar fedakâr, cesur ve yürekli olabilseydi. Ama maalesef olamadılar.

“TÜRKİYE KAZANSIN”

Tüm bu yaşananlara rağmen herkesin bir şeyi bilmesini bekliyorum: Yeter ki Türkiye kazansın, milletimiz diye her türlü fedakarlığı yapacağız. Birilerinin ihtirasları uğruna boşa akıtacak terlerimiz yok. Kendisine kariyer kovalayanlar için harcayacak mesaimiz de yok. Hiçbir verilmiş söze ve havadaki söze inanmayacağız. Bundan sonra milletimizin fedakarlıklarının boşa düşmesini engelleyeceğiz. Çünkü bu saatten sonra ne bizim ne de aziz milletimizin heba edecek oylarımız yok. Birilerinin ihtirasları uğruna boşa akıtacak terleri yok. Kendisine kariyer kovalayanlar için harcayacak mesailerimiz yok.

Sandıkta mesajı aldık. Bir umut yolu sunacağız, öfkeyi ve kırgınlıkları aşacağız.

Tüm bu yaşananlara rağmen herkesin bir şeyi çok iyi bilmesini istiyorum, biz bundan sonra da gerektiği yerde yeter ki milletimiz kazansın diye her türlü fedakarlığı yapacağız. Fakat bundan sonra bu fedakarlıktan yalnızca milletimizin faydalanacağından emin olacağız. Havadaki hiçbir söze inanmayacağız, milletimizin kazancını öne koyacağız. Milletimizin bu fedakarlıklarının boşa düşmesini engelleyeceğiz.

Gelin, tüm siyasi partiler, hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim ve milletimize hizmet için yarışalım.